Å men åhå, bloggen tog sig en tupplur ett par dagar.. vi hade helt sonika glömt att aktivera ssl-certfikat på nytt. Blir så glad att ni skrivit och undrat vad som sker när ni inte kommit in här, någon av er ”fick smärre panik”.. och då fick jag mig ett gott skratt. Underbara NI!

Men nu så, nu är allt ordnat och här kommer en redig Drömgårdsrapport från senaste dagarna..

Några glimtar av allt livet innehållit, helt sonika.

Vi har gallrat och gallrar, morötter i massor! Vilken, ja tusan klok (!) idé av oss det var, att backa från förra årets rotsaksland med massa olika rotsaker, som tyvärr nästan inte blev något av då vi inte hann ta hand om allt.. nu var jag tvärgravid då, vi slog hö i tre (inte ”bara) två) vändor för första gången och allt vad det var. Men i år, bestämde vi oss för att i stora landet bara, bara ha potatis, dill och massor av morötter. Så glad för det. Vi har hunnit gallra och tagit hand om alltsammans och den känslan är så ofantligt skön, eller hur? Jag avskyr otillräcklighetskänsla, som självklart kryper sig på nu och då, men kan jag avstå den så gör jag det gärna. Om det betyder att backa ibland, fastän man hemskt gärna vill gasa, ja då är det så. Till nästa år, då blir det kanske en liten gasning i det där landet, för rödbetor! Och ser ni, morotsblast i liten bukett, sött eller hur?

Matlagningen är aldrig så rolig som i skördetider, tycker jag. Jag kan lätt ”koka soppa på en spik”, för att det finns så mycket där ute i köksträdgården. Vackert så det förslår, också!

Toppa potatissalladen med ringblommor. Så tjusigt och härligt för ögat, ju! Ja, till och med barnens fiskpinnelunch är extrahärlig just nu. Potatis, dill, sockerärter och urgallrade minimorötter från landet. Krasse på toppen!

Vi har hängt med gullvännerna. Vi hade ena dagen en riktig heldag tillsammans, sådär från morgon till sena kvällen. Äta, leka, fika, leka, mammor surra… för att till kvällen lämna papporna med alla barnen medan …

.. mammorna gick ut på skogstur. Fy farao, vad det är gott att få leva här, mitt i allt detta vackra.

Jag band en bukett till en världshärlig 75-åring!

Vi var på små äventyr, lilla fyrklövern och deras morsa. Hon är skogstokig den där typen till höger. Men också helt loppistokig. Lillminsting undrade lite.. varför i hela friden denna överpepp rådde..

Vi var förstås och badade flera av dagarna. Så varmt och så skönt. Och att hjälpas åt, med det man kan, det är en självklarhet. För så gör man i en familj. Där susar Storebror i väg med sin packningsdel att bära bort till bilen.

Jag ställde väckaren på snortidigt och var ute och sprang innan M hunnit susa till jobbet. Magisk start på dagen.

Och så blev det fredag och blomstervagnen fylldes med buketter. Jag gör det där med lite skräckblandad förtjusning, förstår ni. Jag känner mig liksom alldeles pirrig och småblyg där jag stoppar ner buntarna i vattenfyllda, gamla glasburkarna.. men så stannar ni, grabbar och swishar och sänder rara ord och så blir den där lyckan delad och därmed dubbel. Himmel, vad roligt det är att ni vill handla blommor från vår lilla snittblomsodling! Vi kör till helgen igen, förstås!

Helgen inleddes med att vinka Storebroren hejdå, då han åkte iväg på husbilstur med sin Farfar, Farmor och precis-jämngamle kusin. Här hemma gjorde vi fredagsmys.. pizza bakad på stenen i ugnen.. grönkål, chévre, valnötter, honung.. oooh så gott… tyckte vi päron alltså! Barnigare varianter till småttingarna, förstås.

Vi väckte också det sömniga renoveringsprojektet, Badrumstvättstugan, till liv igen. Vi har nu inte gjort ett handtag här sedan i våras. Men nu så, nu tusan kör vi igen. ”Jättelätt” att få till renoveringstid med fyra små kompisar, haha! Det ska nog gå bra, vi tar det som det kommer.. både M och jag har ork och är pepp på att gasa på lite där nu, så då kör vi, Team Drömgården. <3

Dimma och regn. En sådan lördag!

Vi lagade god mat, en tapper skäggig grillade ute i regnet och tillsammans med Morfars och Moster M hade vi en god lördagkväll.

Den ljuva augustiveckan avslutades med fotbollsmatcher, ett par snoriga smånäsor och blåbärspajsrester.

Är så hejdlöst lycklig över denna augustimånad. Som vi fått och får njuta. Sån ynnest, hela alltet!

Och tänka sig, nu är det bara en endaste dag kvar av sommarlovet innan skolan börjar. Alla känslorna på en och samma gång för denna mor. Jag ska snusa på ungarna extraextra. Och så ska vi äta glass! Sådetså.

Hoppas att ni har och fortsatt får, härliga i slutet av augusti-dagar, så hörs vi snart igen! Ta hand om er, allt vad ni bara kan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4