God måndag alla ni!

Vi kickar igång veckan här inne precis som vanligt, med en liten tillbakablick på senaste dagarna, följt av nya planer för veckan..

Veckan som gick;

Började med en efter-valdag-moloken måndag. Försökte städa bort det dåliga humöret. Fungerade föga. Men hemmet blev fräscht och fint, i alla fall.

Solen kikade fram och vi hade hovis på besök. Hästarna fick höstfina fötter och vi fikade ”hovslagarfika” utanför lagårn, ”Mästerbagare Bertil” hade varit i farten nu igen och serverade nybakt äppelkaka.

Sicken tur att vi njöt den där solen, för på tisdagen kom hösten. Den riktigt svepte in över byn som en blöt, kall, filt. Löven började yra och virvla ner till marken.

Skolbarnen hade studiedag och vi drog till barndomsbyn och hade mysiga timmar med MammaMormor och PappaMorfar. Dundrade in med glada ungar, blommor och dill. Kände mig rik, av hela alltet. Kunna träffa mina älskade päron en vanlig tisdag, få gå mors köttbulleskola och bara sitta med kaffekoppen i hemmahemma-hemmet.

Å hej och hå, vad är det där ens?

Jo, det är en endorfinhög fyrbarnsmorsa som just norpat åt sig en sisådär 20-30 minuter på hallgolvet tillsammans med tunga klumpen där bredvid. Svinga kettlebell, tabata med kroppsvikten, svettas på crosstrainern, kuta med springvagnen. Sånt pysslar jag med varje vecka och det ger mig så mycket god energi, och därmed också mina älskade barn.

Det regnade och regnade, dag efter dag. Norpade ändå friskluft dagligen, för det mår man gott utav. Här höll vi på och samlade in frön från ringblommorna. Och vallmon.

Jag kände mig urbota seeeg av vädret.. masade runt med några överblommade blomsterhinkar.. men inte blev det många trädgårdsknop gjorda. Det lockade helt sonika mer att påta och mysa inne..

Som att måla med vattenfärg tillsammans med kidsen. Och baka mammabröd och sno ihop hallonsmoothie att fylla hela lilla kompisgängets småmagar med.

Vi börjar så sakteligen att vänja oss vid det nya; två skolbarn och två småbrollor här hemma. När Lillalillebror sover en långlur på förmiddagen, då passar jag och B på och hittar på lite av varje. Vips är det lunch och sen hämtas skolbarnen hem och vi har resten av dagen tillsammans. Lyx alltihopa.

Och så fort pappan kommit hem från arbetet, det hunnits kramas och ätas och sånt ni vet. Då renoveras det. Vi har satt en dörr mellan kök och hall, dels för att minstungen inte ska klättra i trappen hela tiden och dels för att det är så byggdammigt konstant där ute, trots att jag försöker hålla undan hela tiden.

Hujedamig. Just idag känner jag mig svintrött på det där med renoveringsröra och önskar att badrumstvättstugan skulle vara klar nuuu.. men, så är inte fallet. Och en stund av kommer-vi-ens-bli-klara-med-det-här-någon-gång-uppgivenhet, brukar inte vara så farligt utan snarare väcka dom två tjuriga pannbenen än mer till liv.

.. för fasiken vad vi kämpar på, älskade M och jag. Och barnen, förstås. Nu kan man ju faktiskt ana att det i ena hörnet där inne blir en dusch, eller hur!? Tänk första duschen där.. ooh, målbild! Det är ett stort, stort projekt det här och i vanlig ordning gör vi allting själva. Det får ta den tid det tar, helt sonika. I detta rum ska det bli både badrum, tvättstuga och en liten ”teknikskrubb” för bergvärmepumpen.. nu har M börjat gipsa och det, är tusan ett delmål.

Tror att jag ska sprätta färgburken vi har hemma på prov och provmåla lite pärlspont, bara för att få upp bygg-gnistan lite.. är ni nyfikna på vad vi funderar på för färg, förresten?

Så blev det fredag, med ännu mer regn men vi tog oss en skön promenad i alla fall. Pysslade krans i hällregn som ni vet och somnade tidigt.

Lördagen blev en utflyktsdag, gjorde gott för hela gänget. Regn och sooool, varvat.

Ramlade innanför dörren sådär trötta och möra, men jag är så ivrig nu efter tisdagens köttebulleskola att jag längtade efter att rulla middagen som stod förberedd i kylen. Japp! Här kommer serveras köttbullar 24/7 nu, tills dom smakar som mammas, hah! Lördagsmiddagen blev alltså… tada! -Nytrillade köttbullar. Och dom blev skitgoda. Om jag får säga det själv. Den kinkigaste matungen jublade också. Hallelujah!

Veckans sista dag, med hästande, påtande ute på gården.. och klättrande i äppelträdet. Ser ni Juni?

All zucchini är riven och frusen, förutom några mindre som vi har till matlagning och bakande nu närmsta tiden. Vi piffade söndagen med att plocka in färska blommor och slå till med bakande av zucchinikaka , eller falsk ostkaka som den ju också heter. Kakan min mor älskar om möjligt än mer än jag. Så givet kom MammaMormor och PappaMorfar på söndagsfika med oss. Nykokt drottningsylt och vispgrädde till, himmelskt!

Mysigt avslut på en regntung septembervecka! Tacksam. För hela alltet.

Och nu är det måndag igen.

Önskeplaner för vecka 38

-Ta en septemberdag i taget här i älskade hemmalivet! Känner mig som en lyxknös som får möta ännu en höst här hemma på gården, tillsammans med dom häftigaste människorna jag vet. Se hur dom njuter av hela alltet, lika mycket som vi päron. Vet att vi precis aldrig kommer att ångra denna livsinvestering vi gör, att välja hemmatid före gullpengar. Påminner om orden ”att välja, är att välja bort”.. vi väljer bort en hel massa saker, till fördel för tillsammanstid och en mjukare sortens vardag för både stora och små.. ej att förväxla med att vi vuxna inte knegar på för att det hela ska gå ihop, tvärtom.

-.. på tal om det, väntar flera skriv- och fotojobb på min uppmärksamhet under veckan. Det ska fotas, redigeras, skrivas, skickas in för utkast, publiceras osv.. Oändligt tacksam för möjligheten. Som ju NI som följer oss är en så stor del till. Tack för att ni vill göra just det, följa, peppa och haka på. <3

-Börja vintra ute på gården och för hästarna! Bland annat vill utemöblerna hamna under tak. Nytt nät till foderbordet ska på plats också och därefter börjar vi fodra hästarna..

-Stadstur! .. en sån där tur med tusen ärenden på en och samma gång, för att lantisarna ska kunna låta det gå så låångt det bara är möjligt mellan stadsbesöken…

-Fylla kropp och själ med gott! Räknar här in allt från löpturen ute i hösten, goda zucchinikakan, till vilan på sofflocket tillsammans med lillungen. Det finns så mycket gott att vara tacksam för och ta till vara på. Alltid.

Önskar er och oss en snäll septembervecka. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4