Det är måndag och den allra allra första veckan i oktober!

Vi tar en liten kik på hur vi avslutade september och har börjat denna nya, uuuunderbara månad (har inte aaallls något att göra med att det är min och Olofs födelsedagsmånad och att jag äälskar att fylla år (hehe..) och än mer ordna inför barnens födelsedagar <3…).

Så är det himla vackert och vilsamt i oktober också.

Ok. Veckan som gick, fylldes med..

Väldans mycket degande, pusslande, kojbyggande.. fyra av fyra barn, så väldigt förkylda. Vi myste järnet här hemma.

Måndagslyx. Att kunna ta en kaffekopp tillsammans strax efter lunch. Och sen fortsätta dagen, båda två hemma på gården, bland sysslor som ska göras och ungar som leker (och snorar) i kring.

Regnet föll ihärdigt och kaffekoppar sörplades och spel spelades. Ballongjakten! Det är ett himla lätt och roligt spel, från liten storebror och ända till vuxen.

Jag hemmamammade till fullo. Älskar, älskar, älskar det. Gårdssysslor och barnasytande varvas. Och så ett gäng roliga skriv- och fotouppdrag på toppen. Som ger pappan mysig tid med bara han och barnen medan jag får mamma-pusta lite, bland mina ord och bilder. Himla tacksam.

Småbargarna var igång! När sjukstugan är så mild att man både orkar feja, leka och greja, då är det ju bara att mysa på. Så medan jag putsade fönster fejade Tripp Trapp Trull i köket.

Mm.. det storstädades, en bit i taget. Och som alltid ser det ut som helsicket, när man är mitt i. Men se, det redde sig verkar det som och bordet kunde dukas med gofika och vi snoriga gänget, träffade ett annat snorigt gäng och hade det gott sådär på torsdageftermiddagen. Nåväl, redde och redde sig.. jag stuvade undan så pass att det gick att duka fika, för sen fanns ju en massa andra rum att leka i.. här hos oss får man liksom alltid vara beredd på att det är något slags kreativt kaos, jämt. Städat överallt, samtidigt? Nääeh..

Och titta här då! Här var det primat, golvvärmen på plats och M höll på och handspacklade i duschen..

För på fredagen hände det här!! Något historiskt för lilla ”drömgården”.

Vi teamade hela familjen för att få flytspacklandet att gå ihop.

Delade upp rummet i två. När bäbis sov körde vi första halvan. Andra halvan? Då hade vi päron tre stycken barnvakter i åldrarna 4, 6 och 8 år. Haha! Som tog sitt passa Lillalillebror-uppdrag på otrooligt allvar. Som belöning fick ”dom stackars skärmtörstiga Hedenhösungarna” en stunds extra skärmtid med varsin chipsskål. Ni må troo, att det var en nöjd familj till fredagskvällen!

Det blev lördag och själamagi stod på önskeschemat. Tillsammans med min Nathalie. Två småttingmorsor ”på rymmen”. Som vi njöt, där vi tjavade uppför favoritberg, med ryggsäck fylld med gofika, pratandes om livet höga och låga. Magisk förmiddag. En födelsedagspresent-önskning för mig, som gick i uppfyllelse.

Helgen har sedan innehållit allt möjligt. Äppelträdet har fått sig en rejäl beskärning fast det syns knappt, men det märktes när vi skulle ta reda på allt ris. Hästarna har fått nytt nät till foderbordet. Sista utemöblerna har fått komma under tak. Osv.

Sommarhagen har också plockats ihop.. sådär kul när det är en tråd kvar att rulla in och det plötsligt är noll luft i ena vagnsdäcket.. nåväl, exakt sånt krångel som det bara kryllar av på en gård. Kan inte låta bli att tycka om det, fast det är krångel. Härligt krångel?

Morfars kikade in och det kunde inte bli mer timat, då det återigen bakades där i köket och nog är det extra roligt när man bakat/lagat, och man dessutom får bjuda någon/några man tycker mycket om på det? Nybakt rulltårta fylld med äppelmos.

Så vacker dimma den allra första oktoberdagen, hade nästa svårt att koncentrera mig på middagslagandet.

Veckan avslutades med ännu en höstpromenad. Fast för första gången under veckan, började benen springa istället.. förkylningen som haffat mig någonstans i mitten på veckan, hade släppt taget nu. Hurra!

Ny vecka här!

Förutom lite ihärdigt snorande, så är alla friska igen. Underbart!! Solen skiner och träden glöder. Det här blir en fin vecka, tror jag!

Veckans önskeplaner!

-Oktobernjuta! Det äär så vackert ute nu, eller hur? Njuter varje dag av färgspraket som pågår. Så vackert såväl i mulet väder som i strålande sol.

-Fylla år! Tjoho!

-Fortsätta projekt höststäd, både inne och ute!

-Lekdejta vännerna!

-Superjobba! .. häromdagen fick jag ett så ootrooligt roligt samarbete, ett jag bara drömt om. Längtar efter att få visa er så småningom. Något som passar oss som handen i handsken (förstås, tackar enbart ja till dylika samarbeten.. det ska passa både er, och oss, ”som handen i handsken”).

-Jobba på i badrumstvättstugan! Ja nu tusan är vi på g. Kändes så tröögt för någon vecka sedan ju, men sådär är det; det går upp och ner. bara att härda i!

-Njuta oktoberhelg! … jag tänkte häromdagen på att, ..”Jag tycker så om våran vardag.. ja alltså, helgen också förstås.. men jag LÄNGTAR inte till helgen som i att längta BORT från vardagen. Det känns som en vinst. Var dag. En gåva”. Men givetvis, är helgen alldeles extra härlig när man få rå över precis all tid precis som man vill.

Nu tar vi måndag!

Här ska beställas produkter för ett jobb, plockas en oktoberbukett, födelsedagsbakas lite.. och pysslas om en fyrklöver ungar, förstås!

Ta hand om er. Allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4