Den allra, allra sista oktoberdagen är här och vi tittar tillbaka på detta oktoberavslut, tycker jag.

Innan vi kikar på önskeplanerna för kommande vecka…

Veckan som gick, fylldes med;

En frostig veckostart som gav smygande jullängt.

Dessa småstora guldstunder. HemmaMamma-dagarna går i ivrig fart, som ni förstår. Att få slå ikull sig på sofflocket efter ruschiga timmar, med en kaffekopp, bredvid ritande 6-åringen som berättar om ditt och datt från skoldagen.. nej, jag kan inte tänka mig något lyxigare än att få trötta ut mig, genom att ge mitt allt till dessa små liv.

Dessa pojkar samarbetade så vackert. För egen del och islandshästen, aka ”Kolabönan”.. så har vi en liten dipp. Som alltid, vid pälssättning och pälsfällning. Vi tar det varligt, jag kräver inte så mycket av honom just nu, mao. Vi myser mest. Det är häftigt att ”ha råd att lyssna” på vad hästen säger.. övertygad om att det bygger band på fräsigt vis.

På småstunder utimellan sytande, bytande, matlagande, diskande, tvättande osv… så försökte jag rå på den o-herrans o-charmiga oreda som slagit läger där ute i renoveringsröriga hallen. Vi har NOLL förvaringsmöjlighet som det är nu, i vår hall. En liten hatthylla, några krokar, det är det. Så, det vill till att det hålls ordning.. årstidsskiften finns det inte bara fyra, det finns små mellanperioder också.. så jag rensar ut och bär ut till klädförrådet så fort det skiftar i temperatur något. Så bara det vi verkligen använder, hänger framme.

Plutt var så gullig att det värkte i kroppen en och tusen gånger. Så sjåig ålder nu, minstungen klättrar och klättrar.. är på ställen en bäbis inte bör vara på, står och svajar på stolar och klättrar upp på bord.. stoppar ALLT i munnen… minst mat då, för amningen är fortfarande det godaste man kan tänka sig om man heter Lill-Olof. Sjåigt, ja.. men himmel, vad underbart det är, att få uppleva ännu en lillunges framfart genom livet. Ljuvligt att se honom tillsammans med Tripp Trapp Trull.. nu är dom ett sammansvetsat gäng, alla fyra.

Det regnade kallt höstregn och katten kurrade gott på sofflocket.

Lillebror struntade i kottetimmarna.. vi kom på att ingen av oss var peppade på dom ännu, vi tar det ”sedan”.. för oss är det huvudsaken att lillungen hunnit vara lite på förskola innan förskoleklass-start.. och det är ju faktiskt nästan två år kvar dit, för lilla B. Vi myste med ponny och grejade hemma istället.

Här spanade B ut genom köksfönstret efter bästisen…

Och stunden senare så kom hon ju. Och storasyskonen och fina mamman likaså. Sen var torsdageftermiddagen en god variant. Bland lekande ungar, kaffesörplande mammor och så..

Frysen fylldes med mammabröd. HÄR finns receptet!

Päronen boostade sig med motion. Här hade jag precis kommit in efter en springtur. Ni anar nöjdheten.

Ballongerna sedan 1-årsdagen hängde fortfarande kvar och där i salen provspelade pappsen en bas. Ni vet ju att vi spanar efter en elbas till vår instrumentsamling.. pappan hade den största, och på samma gång minsta, publiken..

Helgen fylldes av allt möjligt. Lillminsting hjälpte mig ute i trädgården.. nu förklarar vi oss färdigstädade, hinner vi något mer nu innan vintern då är det bonus. Men nu är det viktigaste upptaget, vårlökarna är i jorden osv.

Söndagen har jag redan bloggat om HÄR.. som om det inte var nog med gott, så njöt vi söndagmiddag hos finvännerna i byn, i deras Drömtorp. Ljuvlig kväll. <3 Somnade som små grisar till kvällen sedan…

Och nu är det HÖSTLOOV! Tjoho!

Önskeplaner för Höstlovsveckan

Vi tänkte boka in oss på ett flådigt hotell ett par dygn, spisa dyra restaurangmiddagar, fräsiga lekland….

…Nä. Du vet vid det här laget hur vi fungerar.

..Skolbarnen har höstlov. Och vi har förstås sett till att prioritera extramycket tillsammanstid under veckan. Brandispappan har jourvecka, dygnet runt, veckan lång. Men, vi har stuvat om i ordinarie jobbschema och framför oss ser vi bara ett pärlband av dagar… att fylla med sånt vi tycker om.

Uteliv, friskluft i massor. Spela spel och kaffesörpla. Gäspa i kapp och låta hösttrötta knoppar och knoppar få återhämta sig. Läsa ut kapitelboken vi läser om kvällarna nu och kanske hinna påbörja en ny..

Träffa storfamiljen.

Ta en dag i sänder.

Låta november få välkomnas mjukt.

Önskar er alla en god, god höstlovsvecka!

En sak till bara. Det ÄR helt fine att göra allt det där fräsiga jag först beskrev. MEN! Jag vill bara påvisa att det inte är något måste, en massa olika hittepå, för att det ska kunna bli ett härligt höstlov. Jag tror verkligen inte på att det är vad barnen behöver för att känna att dom haft ett gott höstlov… jag tror på det där, ni vet; ”stora i det lilla”. Fika gott ute på bron, träffa kompisarna och leka i timtals. Önska middag och laga, tillsammans. Ha ro att sitta ner, bygga stora pusslet… göra natt tillsammans, vakna tillsammans.. ni fattar. För ni är kloka.

Ta hand om er alla ni, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4