Och så var det måndag igen!

Vi tar en titt på novemberveckan som gick, tycker jag!

Den fylldes med;

Började veckan med persilja direkt från landet, att strössla på maten..sjunde november, liksom..

Mat, mat, mat.. ja nog är det mycket mat som lagas i en småttingfamilj. Bondomelett, enkelt och gott. Karré i lergryta tillsammans med våra egna potatisar och morötter.. sås på skyn.. å himmel, så gott! Ni märker. Nu är riktiga husmanstider här hemma.

Fiskgratäng bjöds det också på, den HÄR, så enkel och så god. .. och det kreativa kaoset där i bakgrunden? Ja, deet tuffade på, i en väldig iver, veckan lång! Bara byggdes på och byggdes på.

Jag var med småbrorsorna på bibblan. Skitmysigt! Höst och vinter är mysigaste läsa bok-tiden.

Efter bibblan tog jag en långpromenad, medan småpojkarna sov… och jag slog igen ögonen några sekunder, blundandes mot solen, jag med.

Så. Trött. Mor.

Så fick vi ju snö också, det var kul! …tyvärr blev det bara plaskblött av hela alltet och hästarna fick det ännu lerigare i hagarna… och lilla snögubben som Bertil gjort, smalt till backen.

.. jag drömde om förvaring i hallen, men peppade mig med att ”det går ju bra så här med, röja och rensa ut titt som tätt”.. Sommar-, och höstskor-bilden är förstås inte från nu.. den till vänster. Men bara för att visa, så har vi barnens skor på detta vis. Typ två par i stöten. Och så stövlar till samtliga förstås. Sensommar-, och höstskor, på högra bilden. Och nu, är det höst-vinter-skor som gäller.. inventerade och insåg att vi behövde fylla på skolagret. Blev ett par nyköpta och ett par begagnade, perfekt.

Förresten, vilket märke på vinterskor till barnen tycker du är bäst?

Ett svettigt tabatamonster mitt i städrejs!

Så blev det helg. Lördagen var solig, stormig och vacker. En del av dagen ägnades till jobb för min del.

Firade färdigt beting med att ta alla barnen ner på byn och shoppa lördagsgodis. Succé!

Till kvällen var det stor familjemiddag hos svärföräldrarna. Så himla, himla gott och trevligt. Vi tittade på gamla foton också.. för gullig liten mini-M där va!?

Och så blev det söndag och farsdagsmorgon.

Efter att ha väckt pappan med kramar och paket, bakades det mammabröd i ottan, tillsammans med den där lilla människan..

God långfrukost sedan.

Guldstund. <3

Efter frukosten gjorde vi något så busigt som att be Farmor om en timmes barnvakt så vi kunde ta oss en tumis-promenad. Det var så fint, en stund bara den skäggige och jag (tack svärmor!). Ja, Lill-Olof var med oss i vagnen, förstås. <3

Sen drog vi till min barndomsby och grattade min älskade, älskade papps. En utav livets stora förebilder. Vi grillade järnmackor ute till lunch, fikade mammas fantastiska fika inne.. och toppade alltsammans, med en helt ljuvlig eftermiddagsbastu. Jag njöt så av att få basta med min största storasyster, bara hon och jag. Som alltid har vi massor, massor att prata om. Så gott.

Tacksam för så många guldstunder under en så trött novembervecka.

Önskeplaner för vecka 46

-Försöka ta ner tempot! .. VILL följa naturen. Mår gott av det. Det gör vi alla, tror jag. Men det är inte likamed att det alltid GÅR att göra så. ”Hej fyrbarnssmåttingliv!”, haha! Älskar det suset, men senaste veckorna har det ”legat på, på alla fronter”, ni vet.. vi med våra ”alla bollar i luften”.. en ynnest, vi älskar det, men bitvis är det kostsamt för mig och den skäggige… som att jag kapat nattsömnen natt på natt för att få färdigt olika jobb som har deadlines nu i dagarna. Men, alltsammans är så värt det, så är det bara. Och, det är inte farligt att jobba hårt för något, det farliga är om återhämtningen uteblir…

-Skogen! jamen å, vad jag längtar till skogen. Vi hann inte med det förra veckan, för många andra planer.. men jag tror på den här veckan.

-Följa livet, dag för dag! … fyra småttingar, mata, syta, byta, jaga vild klättrande baby, aktiviteter, läxor, gympapåsar, pandaförsäljande som behöver levereras, ”hoppsan bara två utav ungarna har vinterskor som passar, det måste fixas pronto”…. för att nämna en bråkdel av livet under en vecka. En ynnest, hela alltet. Men utan listor och god planering (Life-hack!) , då skulle nog hjärnan krullas, haha! Älskar att vara en stor familj!!

-Tipsa er om något världsbra! -ja, vi har återigen ett samarbete med några favoriter, och jag ska tipsa er om något vi använder massor och tycker är såå bra… håll utkik!

-Skriva advents- och julelista! .. tänker rada upp vad som behöver göras, vad som vill göras, vad som är rimligt, osv… och fundera ut ledorden för den här juletiden….. så ljuvlig tid vi har framför oss, om vi inte pockar på oss själva onödiga måsten, utan möter oss där vi är i livet, gällande på livslägen, ork, tiiid… etc.

-Vi önskar hinna NÅGOT i badrummet.. nu har det stått stilla en vecka pga mycket på andra fronter..

-Novemberhelg! .. med lite olika planer..

Ok, nu kör vi! Allt för en så god novembervecka vi bara kan ha,

Önskar er och oss en god sådan!

Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4