Och nu är första advent här och från veckan som gick, kommer här några glimtar!

Veckan innan första advent, fylldes med;

En trött måndagmorgon som vi tack och lov kunde ta i sakta mak.

Dagliga bestyren ute hos hästarna. Älskar den stunden. Nu är lillminsting med på ett helt annat sätt än när han varit pyttebäbis. Så himla charmigt! Och lite sjåigt förstås. Men mest bara skitgulligt.

Jag kände mig mer än trött. Kroppen sa starkt ifrån. ”Emmeli, nu har det varit för lite återhämtning sista tiden.. bromsa nu, innan det blir för sent”. Lyssnar.

Det här var en så själagod stund. När vi band krans tillsammans, Lillebror B och jag. Fruktstund mitt i allt också, ja!

Och än om jag tycker det ser så kul ut och blir så vackert, med alla komplicerade pappersstjärnor som cirkulerar i sociala medier.. så får sånt bara vänta just nu i livet, faktiskt. Vi dukade upp för eftermiddagspyssel och lät kreativiteten flöda fritt..

I timmar skapades det kring köksbordet. Nejlikoapelsiner och juliga kort, det målades gipsfigurer.. och lillplutt var så supernöjd, absolut mutad med några stjärnchips i en mugg, för att låta oss andra få pyssla maximalt. Helt ljuvlig stund.

Vi har kramats och lekt i snön. Bertil och Olof är såna bundisar.

Jag tog med mig barnen på två mysiga eftermiddagssvängar. Att gå på loppis i juletid, har du provat? Hejdlöst mysigt!

Vi ordnade oss en liten adventsgran ute på bron. Jag skrev en ganska så lång text till denna syn, inne på instagram, som jag inte trodde att så många skulle orka läsa men som det blivit ett så väldigt ståhej i kring. Fy farao, vad glad jag är över att ha så hjärtevarma människor som följer oss.

Har du missat det jag skrev, kan du läsa det HÄR.

Så blev det fredagkväll och hela familjen hade på var sina vis hjälpts åt att göra hemmet så adventsfint vi bara kunde… det tog oss ett par dagar att få någon ordning på hela alltet.

”Så tjusigt med stjärna”, menade Ikran.. som tillsammans med lilla ponnyn, nu levt med oss i tre år. Magiska varelserna. Känner mig så trygg med dom kring gården.

Det blev lördag. Barnen var hos gullvänner och lekte i granngårn först, medan M hjälpte mig att fota och filma till ett jobb. Sen tog vi hela gänget med oss till skogen.. och åh, vad jag längtat efter en sån skogstur. En så lycklig stund! Och förskräckligt, vad jag älskar den där skäggiga människan.

Det bästa med att ha varit ute i blötsnön… är att få komma in, tända ljus och tina några lussekatter. Koka kaffe.. hälla upp mjölk i en hel rad av glas.

Och så blev det veckans sista dag, första advent. En dimmig och alltigenom så fin dag. Som ni ju kunde läsa om redan igår, HÄR.

Veckan började skört och med en känsla av fransiga mammakanter. Men avslutades så gott. En vecka med en liten näsbränna för mig,… ”ahaa.. jag är visst bara människa, jag med…typiskt…

Nu har vi en ny vecka framför oss. Tar oss ann den varsamt. Har en önskelista..

Önskeplaner för den andra adventsveckan!

-Tacka november för sitt och välkomna årets allra sista månad! .. jag tycker om att summera och titta lite bakåt, som ni vet. Landa. Och ladda om!

-Ha vardagsvecka, med livets olika måsten och åtaganden, förstås!.. som att beta av en veckas brandisjour! .. superjobba..och sånt..

-Ha vardagsvecka, med var dags lycka. Vardagen är det finaste vi har. Vi pysslar i vanlig ordning om den lite extra.. nu i adventstider är det inte svårt att ordna mysig stämning.. införskaffa ljus till änglaspelet ska vi göra, så decemberfrukostarna får sitt uppskattade pling-pling.

-Vila! .. har varit föör dålig senaste tiden att ”boka in återhämtning”.. tänker inte slarva mer.

-Julbaka! .. jamen nånting i bakväg ska vi nog få till i veckan, vi får se vad det blir!

-Greja med julklappsfuffens! .. det hade varit så skönt att vara färdig med klapparna i god tid.

-Fira andra advent!

Önskar er en god vecka, ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4