Nu är december här…

Här ska njutas, av det lilla, i det lilla. En dag i sänder.

Den första decemberdagen firades stort.

Ja, inte för världen. Men för oss. I stjärnans och sockerlyktornas sken. Bland rykande varmt kaffe. Nytinade lussebullar. Röriga rader av köpespepparkakor. Hjärteformade och trekantiga polarbröd. Rökta korven, ostsnärten, mögelosten på tub. Ja till och med några skumtomtar, ni förstår vilken fest! Och mandariner till förstås.

Där, firade vi. Det var jag, min älskade svägerska och alla barnen.. sju små jämngamla kusiner som både har varandra som familj och hjärtevänner. Sanslöst härligt! Och så Ikran förstås, som stod och glodde in genom fönstret och undrade varför inte han var bjuden på kalaset?

Jag önskar mig många decemberstunder likt den här. Och! ..- Ett rejält snötäcke, kry familj, fred på jorden, bara-vara-dagar, galopp i snö, utebus med barnen, iskall julmust och en redig, pummelfylld julegran!

Ps. Den skäggige? Önskar mig sju höns och en tupp. Också. Ds.

Vad önskar du dig av december?

Emmeli

G-VMBJT57ZE4