God morgon måndag!


Lämnar en januarivecka med ödmjukt hjärta och möter ännu en på samma vis.

Här kommer några glimtar från veckan som gick,

Nu märker vi att ljuset vänt och eftermiddagarna är fantastiska.. att klockan blir både 15 och närmare 16 innan det börjar mörkna på riktigt. Men vi tankar oss, allt vi kan, på alla sätt och vis. För nog behöver man det denna tid på året. Så är det.

En ”drottningssmoothie” landar gott i stora och små magar en januarieftermiddag. Här mixade vi en rejäl klick krämig yoghurt, ett par bananer, en skvätt apelsinjuice och massor av blåbär och hallon. Det här är vad som driver ungarna att plocka bär om sensommaren…

Skrållan bakade, ur en av våra två helt suveräna barn-receptböcker. Just här använder Juni boken ”Söta bakverk – 39 enkla recept av Tove-Lisa”. HÄR är vårt andra receptbokstips för småttingar!

Så bakades det kaka och ”Mammabröd” också. ”Mammabröd är livet”, hördes det mumsandes från sofflocket, där storasyskonen satt och mumsade sitt kvällsfika. Sånt där gör mig alldeles salig. När barnen njuter.

Hemmalivets mjuka morgnar. Med disco på toppen…. med discokula och allt!

Är så lycklig och tacksam över att få ”rå om min lilla B” så mycket. Han njuter av hemmalivet fullt ut ännu.

Hästarna då? Ja dom fick nypiffade vinterfötter när Hovis kom en eftermiddag. Obligatorisk ”hovisfika” i stallet efteråt, förstås. Hästpojkarna har också fått ny pall med favoritfodret, en hop pussar och kli. Och varit väldigt pigga på tur. Vårvintern börjar kännas i allas kroppar, mao!

(Den här bilden tog min syster på mig och Fjödur en dag, så glad för den <3)

En dag bjöd jag och småpojkarna Mormor, Morfar och Moster M på lunch. Med gokaka till efterrätt! Hejdlöst vardagslyx, att kunna träffas mitt i veckan bara sådär.

Tack PappaMorfar för morötter, sa hästpojkarna.

En trött småttingmor, som precis fått varit ute i mörkret och sprungit favoritrunda i snöfallet och nu dunsat ner på trappen och låter pulsen sjunka. Ni är säkert många med mig som förstår hur denna stunden kändes. Ljuvlig.

Vi hade dejt med vännerna här hemma under en eftermiddag. Efter brakfika lät vi morsor ungarna leka och vända upp och ner på hemmet bäst dom ville medan vi mammor fick prata ostört.

Vi tog en fredagstur till stan! Sagolikt vackert väder. Så när vi kom hem blev det fredagsfys ute i vackervädret. M hade frost i skägget, haha!

Hela helgen har varit en endaste solig historia. Januari har visat sig från sin allra vackraste sida. Under lördagen firade vi en älskad i storfamiljen. Första halvan kalaset ute!

Andra halvan kalaset, inne i govärmen. Ingen hejd på härligheterna! Och det kan vara så att ”någon” small av, av synen av sin ”lilla 16-åring till Gudson”, tillsammans med Lilla O.. hur lillplutten tydde sig till storkusinen och liksom undrade om han kanske kunde hjälpa av med varma kläderna, ”stickade halsduken som morsan gjort, och så?”. Självklart, svarade storkusinen.

.. kalasfikat gick inte av för hackor, som ni ser. Och det här var bara halva bordet…

”Godnatt pappa! Heja dig som jobbar på i badrummet. Själv är jag mätt i magen av kvällsgröten och nyduschad. Mamma har fixat. Nu ska jag få ammemysa innan natten”.

Något dylikt tror jag Olof sa här under lördagkvällen.

En sagolikt vacker, iiiiisande kall, söndag avslutade veckan. Jag tog mig en långpromenad innan jag tjavade in på lillcoop och handlade tunnbröd och falukorv. Vidare hemåt sedan..

.. följt av utetimmar tillsammans med Farfars och barnens ”småkusiner”. Grill-lunch, kaffesörplande, fika och äppelröda kinder för både stora och små. Vi konstaterade tillsammans, att det här var en himla fin dag… mitt i livet.

Vi har en ny vecka framför oss nu..

Önskeplaner för vecka 4

-Omfamna var dag, för var dag är en gåva. Vi varvar arbete, hemmaliv, uppdragande och Brandisjour denna vecka. Ett pussel vi är vana att lägga, men som tarvar sitt goda teamwork och stora skopa energi.

-Prova ett roligt pyssel med barnen som jag hoppas att dom ska tycka om. Kanske ni kan få ett pysseltips av oss så småningom då!

Bvc med Lill-Olof!

Göra en skiss över årets trädgårdsplaner! … har en hop idéer.

Filma och fota för årets första samarbeten! Jag är så nöjd över att jag bäddat för en mjuk start på året, men nu är jag pepp på alla roliga jobb som väntar här i vår!

-Möta den sista januarihelgen för året <3

Önskar er alla en god januarivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4