Det är måndag och förstås, så ska vi dra igång veckan här inne med en liten rapport från veckan som gick och en liten önskelista inför veckan som nu alldeles precis har startat.

Vi kör! Drömgårdsrapporten!


Veckan som gick, fylldes med;

En måndag som startas med puls och vagnsslummer i ett. Det är en god veckostart.

Att efter skolhämt mitt i dagen, få fortsätta måndagen i Drömtorpet (det HÄR) tillsammans med hjärtevänner.. ptjaa, då har en börjat på topp, om man säger så!

Tisdagmorgon ute hos hästarna.

Mästerbagare Bertil har bakat bullar med mor. Mestadels semmelbullar. Men det blev ett gäng kanelbullar till allas förtjusning, också.

Jag kan inte tänka mig något mysigare än att släppa in ett gäng skolbarn efter skoldagen, som känner go-doften och sedan lyckligt upptäcker att bänken är full i nygräddade bullar.. servera extragott fika, till njutande små. Bullpapperprassel, bredvid Kusinvännen… följt av läxläsning tillsammans. Hemmamorsan? -nyper sig i armen. Jag lever min sedan-så-länge-jag-kan-minnas-dröm; att få finnas här hemma, för alla våra barn.

Vårvintertecken ute i hästhagen då Kolabönan började fälla päls. Han är alltid först ut.

Var x antal svängar ute i Gårdshuset, för ditt och datt. Blir alltid så inspirerad där.. skafferiet är så sött med sin vackra färg. Och köket, puh vilken dröm att göra i ordning! Och ni vet.. vi har ju matkällaren där nere i köksgolvet också. Den har vi gjort i ordning senaste året. M har snickrat hyllor och gjort ny ”pärlår”.. så dit kilar vi titt som tätt.

Här är kammarn… med den runda kakelugnen. Den skulle passa ypperligt i vad vi kallar Salskammaren (matrummet) inne i boningshuset. Men nej, nej.. den här kakelugnen tillhör Det Gula Gårdshuset. Sådetså.

Så var vi till stan en sväng. Passade på att göra oss en sväng på Granngården.. nya mineralbaljor och saltstenar till hästarna, kattfoder, en pärlhyacint, ny sop till bron.. och så vidare. Men främst var vi i stan för att hämta hem något helt ljuvligt.

Det blev torsdagmorgon och då vi hoppade över onsdagkvällens röj.. följt av lite morgonruljangs i en fyrbarnsfamilj… så var det smärre vadarkänsla i gammköket. Men äsch.

… småpojkarna byggde morgonkoja bland alla, mamman lurade på kakelfärger och så myste vi på sofflocket.. innan ”vi” tog sats och röjde runt med såphinken och dammmackapären i väldig fart.

Firade nystädat hem med kaffekopp ute på lillbron. Första för denna vårvinter. Men iiinte den sista.

Vi tog fredag och lättade på gasen….

Helgen var så god. Med sol. Lite för skön temperatur för att vara i mitten av februari. Ponnyridande. Fyrhjulingskörande.

Och en så fin tur till MammaMormor och PappaMorfar. Vi åkte skrana och spark ute på lägdan…

.. fikade Mammas goda fika. Bastade. Chillade. Åt lördagmiddag.. och rullade sedan hemåt och tvärslocknade hela högen i ett enda virrvarr.

Söndagen var en långsam sådan.. med varsina löpturer, förberedande och planerande inför nya vecka. Åtta plusgrader och vi passade även på att dra bort granriset från räcket ute på bron, sopa av och skaka trasmattan… smygande känsla, av att det nalkas en vår, där borta? Ja jag tror minsann det!

önskeplaner för v.7

-Vårvinternjuta!

-Baka bröd! mjukt-bröd-förrådet ekar, i det närmsta, helt tomt. Så kan vi bara inte ha det! Ett nytt recept ska provas.

-Börja pyssla om pelargonerna! i år har unnat mig en säck med ”riktig” pelargonjord, det ska bli spännande att se om den är så god som det sägs.

-Projekta vidare! Är det denna vecka vi börjar spika och måla pärlspont i tvättstugan? .. ja kanske..

– Hämta hem något mer än roligt! Jo, jag sa ju att vi var i stan förra veckan.. vi behöver åka dit igen, för att hämta ”andra halvan”.. såklart ska ni få veta mer. Snart.

-Arbetsfredag i Tant Annas Torp.. om somrarna vid höskörd står familjen B alltid beredda och hjälper oss, hejdlöst värdefullt för oss. Och givetvis vill vi hjälpa tillbaka, perfekt under vintertiden då, .. vi har en lite lugnare period nu på gården innan vårbruk osv drar igång.. dessa dagar när vi kombinerar att arbeta med att umgås, är båda familjernas favoriter.

– Ha Februarihelg!

..Ser så fram emot den här veckan! Den blir fin, tror jag. Önskar er en god, god februarivecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi alldeles snart igen.


Emmeli

G-VMBJT57ZE4