Veckan där februari blev mars. Vi tar en liten tillbakablick och några glimtar, vetja..

Veckan som gick, fylldes med;

En måndagförmiddag fylld av målning, pyssel och fuffens. Att sedan packa i ett paket och skicka ända ner till Huvudstaden och älskad födelsedagsmoster. Det där örngottet från Erikshjälpen, så vackert eller hur!! Fast precis inget slår ju småttingkonst.

Vårvinter! En lagom stökig vinterbro. Där renoveringsröran sprider ut sig. Fikat står berett. Och julekransen ännu hänger kvar. Bredvid, där smältvattnet är som bäst, leker småpojkarna för fullt.

Bredvid dom lekande små, satt en trött mor. Det slår aldrig fel. När ljuset återvänder. Då måååste jag bara få kisa för ett slag, först. Är så trött, så trött. Men det är gott, att bli äldre, lära sig sin kropp. Jag pressar inte på nu. Känner in, lutar mig tillbaka. Och vet att gäsparna avtar alldeles snart. Att vila i småttingliv är inte det enklaste, men det trillar små chanser till micropauser här och där, som när lillminsting ammar eller som här.. och då är jag snabb att ta chansen i det här läget.

Det pysslades i vanlig ordning. Den här veckan var pärlplattepeppen igång igen. Med en nylånad bok från bibblan, fylld av pärlpysseltips. Som att skapa glassar. Efter att plattorna strukits, var det bara att limma fast gamla glasspinnar med limpistolen. ”Så syyynd, mamma.. nu MÅSTE vi få en glass så vi kan göra det här?”. Barn är allt annat än osmarta…

Vardagsbestyr. Det ena lika självklart som det andra. Att handla mat och röra på kroppen, alltså.

Vi öppnade äääntligen färgburken, spädde den med liite vitt och började måla pärlspont. Här ser ni en 80 % grönjord. Men nä, väl mörk kände vi. Tvättstugan är ett norr-rum.

Tre brorsor mitt i morgonbestyr. ”I en familj…hjälps man åt!”, det är sen gammalt, det!

Februari blev mars. Stormen ven, dag efter dag, dag efter dag. Gården förvandlades till en isgata.

Det brydde inte dessa sömntutor, ett dugg. Kattflickorna sover gärna inne på Skrållans rum.

Vi närmade oss helg och jag drog en städrepa i mest-vanlig ordning. I Salskammaren har dessa torkade eucalyptus och brudslöja-kvistar stått i veckor. Jag byter bara ut med några kvistar färska blommor då och då. Då räcker en tulpanbunt från lillcoop både till köksbordet och här inne. Så, varsågoda för tips; blanda torkade blommor med färska, sparar kronor och är också så fint!

Fredag. Hov- och pälsvård för Kolabönan.

Och vila framför Pettson och Findus. Med lilla stickningen med förstås. Passar på när Lill-Olof och kattungar sover.

Till första helgkvällen hade vi kusin och kusinpingla på middag och fredagsmys. Alldeles särskilt ljuvlig stund var det när familjen slöt upp i musikstund inne i salen. Pianoplink, trummor, sång.. Lillminsting dansade så småtårna korvade sig.

Till efterrätt åt vi kladdkaka med väldans mycket grädde och skogshallon på. Lite hackad snickers på toppen också och denna enkla skapelse kändes som en så festlig tårta!

Lördag. Bertil hade lekdejt hos sig, medan storasyskonen var iväg på lekdejt.

Brandispappan hade jourvecka och slirade iväg på larm titt som tätt. Då passade jag på att microvila bland lekande små ungar, klättrande bäbis osv.. men så fort M var i hemmet, målade jag. Och nu, nu började det likna något…

Och så blev det söndag. Och vi tog den till en början i så, så sakta mak. Det byggdes koja.. och päron sörplade kaffe. Och skrev lista. Den blev en A4-a lång. Med punkter på sånt som är kvar av vårt Stora Evighetsprojekt (Byta värmesystem/Bygga Badrumstvättstuga). Hej och hå… -men vi ger oss ej.

Det kreativa kaoset var i hela hemmet. I hallen ”tapetserade” Juni en kartong. Som hon sedan gjorde till katt-hus till Sally och Svea. I rummet bredvid, målades det för fullt… såna där stunder är sagolika; när alla bara donar med sitt och njuter. Fint avslut på en gäspig men fin vecka.

Och nu är S P O R T L O V S V E C K A N här!!

Önskeplaner för V.10

-Sportlova oss! Jäkelen, vad vi ska njuta allt vi kan. Åh. Jag är så himla tacksam över all tid med barnen. Bästa jag vet. Aha! Deet hade du redan listat ut!? 😉

Önskar er och oss en fin marsvecka, efter lov eller mitt i lov. Vi tar en dag i taget, oavsett, eller hur? Norpar åt oss allt gott som livet bjuder. I stort och smått.

Ta hand om er. Allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4