Det är måndag och hu, sådan gäspig variant.

-Som alltid, när sommartiden just hälsat på. Känner du också av tidsomställningen?

Men vi ska nog vänja oss, eller hur! Här tar vi det varligt idag och pysslar om oss lite extra, huttriga ungar kläddes varmt i morse, lager på lager denna ishavsvindiga sista måndagen i mars. Vi tar en kik på vad vi påtat med under veckan som gick.

Den sista veckan av Vintertid, fylldes med;

Vårdagjämning av sagolik sort. Barnen firade med glass-strutar och höll samtidigt på att ”svettas ihjäääl” i vintermunderingarna. Härliga vårtecken!

Kreativiteten har flödat i vanlig ordning. Kring både köksbord och i Badrumstvättstuga.

Det smyger sjukor en masse just nu, vi försöker boosta oss allt vi kan. Smoothie med massor av bär i, så mycket nyttigheter och så gott också! Det tycker Lill-Olof också, som får sin hallonsmoothie i den där refill-klämmisen med finurliga sugkorken till, som är så himmelens fiffiga pinaler

(tack Mamma L för att du gav oss ett kit i höstas så vi fick nys om detta! <3)

Jag har donat med diverse här i hemmet. Det finns alltid massor att sätta tänderna i, ju.

En dag såpskurades trappen. Hejdlöst välbehövligt. Hade förstås hjälp av två minstingar och det var exakt så svettigt, passigt, blött och sjåigt som du tror. Men vi hade roligt! Och det doftar så himla gott av trappan nu!

Vintern visade tydligt att den inte alls är redo att släppa greppet ännu.

Snön föll och föll.. dag efter dag.

Små mellishungriga magar mättades med nybakt Mammabröd.

Så blev det torsdag och småbrollorna och jag hade en så himla charmig påhälsning hos MammaMormor och PappaMorfar i barndomsbyn. Min äldsta Storasyster som ju är 19 år äldre än jag, var också där, med sitt söta lilla barnbarn.. som är prick lika gammal som min Olof. Ibland blir vi nästan snurriga när vi ska tänka ut släktskap hittan dittan, jag är ju sån supersladdis att ja, mina äldsta syskonbarn är som mina småsyskon… jag blev moster när jag var 5 år, hehe..KÄRLEK. Det, är kontentan av alltihopa i alla fall. Så fräsigt med alla människor vi får kalla Storfamilj. <3

Hemmapäronfredag!

Bästa grejen som vi tycker är bland det lyxigaste som finns. Jag och M är alltså hemma tillsammans hela dagen då. Ofta kanske jag har något jobb som behöver göras, men det är så himla härligt att starta helgkänslan redan på torsdagkväll. Mina skrivtimmar vid datorn styr jag ju själv vilken tid på dygnet dom sker, men det är lyxigt att ha en dag i veckan där jag faktiskt kan sätta mig dagtid om jag vill/behöver.

Vi ägnade denna fredagen åt allt möjligt. Barnens körövning. M började kakla. Lite skriv- och fotojobb. Vi petade ner frön och inventerade dahliaförråd. Lillminsting hjälpte mamma att rensa ur sin garderob och hämta in en ny storlek med ärveskläder. Fredagsmys till kvällen.

Helgen har bjudit så vackert vårvinterväder. Rätt så skitkallt om nätterna och morgnarna men om dagarna har solen värmt så gott.

Byggmästaren har varit ”instängd” i badrummet, det vet ni som hängt med oss i stories. Helt sonika, så försöker vi maxa renoveringstiden just nu… för snart är det vår och vi behövs i arbete ute på gården.. den tiden brukar ofta projekten inomhus sakta ner rejält, om inte helt avstanna. Så nu maxar vi, ja. Jag pysslar om ungar och sköter markservicen medan M jobbar på. Här i bild, möttes vi allihopa för att grilla korv till lunch.. konstaterade att snödjupet är väldans fräsigt.

Veckans sista dag. Vintertid blev Sommartid.

Söndagsgudstjänst i sötaste bönhuset. Där Farmor-ledda barnkören sjöng så hjärtat blev en blöt fläck. ”Någon” kolavippade också i vanlig ordning av synen på den där skäggige med gitarren.. han det nu är 20 år sedan jag blev totalt nerkärad i och fortfarande så är.. känslan att han står där och spelar, håller om en utav våra fyra småungar.. livets högvinst.

Tacksamhet så stor, så stor.

Nu väntar en ny vecka. Påskriset står i vatten i nya kannan som älskade bästis stannade förbi med häromdagen. Hon känner mig, mer än väl. Så vackert fat under också, eller hur?

Sommartidens ljus… inte så dumt, inte så dumt alls, faktiskt! Önskeplaner för nya veckan?

Önskeplaner för vecka 13

-Omfamna dom allra sista marsdagarna, allt vi kan! Fylla dagarna med liv, sådär som vi tycker om. Hoppas innerligt på att få vara friska, det susar sjukor härsan tvärsan.

-Påskpyssla med barnen! Längtar.

-Baka! .. ekar tomt i frysen på bröd.. och visst kan vi köpa bröd också,.. men det bär mig emot på flera vis. Med god planering är det inte ens jobbigt att hålla hemmet med hembakt. Men, det där går i perioder, ibland går det som hejsan att hinna och orka med det, och ibland blir det mer köpesbröd av olika anledningar. Livet får ta sin plats, givetvis!

-Öka takten i odlingsrummet! Det är sån vinter fortfarande att jag inte helt kommit i feeling… men nu är prima tid att förså ett helt gäng sommarblommor. Har ett gäng nya sorter i år, det ska bli så spännande! Varvar ”vanlig sådd” med att kallså…

-Kakla sista lilla biten i duschen + foga! .. törs inte sätta så höga önskemål denna vecka när är Brandisjour …

– Möta april! .. men känner ni pirret på den, då? APRIL! Det blir fint.

….

Önskar er alla goda i slutet av mars-dagar och en fin start på april. Ta hand om er, allt vad ni bara kan! Så hörs vi under veckan <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4