Så det där var den första veckan av Sommartiden, det!

Vi tar en kik på vad vi donat med!

Mars blev april.. och vi fyllde dagarna med;

En vansinnigt trött veckostart. Sommartidens första dygn. GÄSP. Men ute, är livet på en pinne och alltid gott. Så är det bara.

Redan till tisdagen började kropparna vänja sig vid tidsomställningen och nu var vi igång och provade ett nytt brödrecept. 4-åringen fick välja på att smygträna på bilspelet på vårt ”nya” Playstation, eller att baka med mig. Ni ser vad han valde. Lilla Mästerbagaren. <3

Sirapslimpor det blev. Samtliga försvann på någon dag. Ett gott betyg. Vill ni ha receptet förresten?

Bertil var experimentpepp, så vi förenade nytta med nöje och snodde ihop något som bubblade spännande och dessutom gjorde vår ugn väldans ren och fin. Vi blandade cirkus 1,5 dl vatten, 1 dl ättika, några teskedar bikarbonat. Hivade in i ugnen och lät ugnen gå på 100 grader en liten stund. Sen skrapades skiten bort i ett nafs.

Ett stycke lunchlass i syn. Allt gott jag kunde hitta och prick sånt som kroppen skriker efter just nu.

Svinkalla nätter. Soliga dagar. Masssor av snö kvar.

.. Torsdageftermiddagen hängde vi med bästisar. Mammor sörplade kaffe och ungar lekte och lekte. Och så brakfikade vi förstås. Alltsammans, bland det bästa som finns ju.

Viktvätthögen svämmade över. Men strunt i den. Vi påskpysslade och sådde frön, i timtals istället!

I syn? Första aprildagen och den gulligaste ”gamingkvällen” jag stött på (kanske ska tillägga att jag inte stött på någon ”gamingkväll” tidigare, hehe, men ändååå). Två nyblivna nioåringar som skulle få ha fredagsmys tillsammans. Ett gäng statister aka Småsyskon fick förstås också hänga med på kalaset. Äta önskemat, dricka crusch och ”COOLA”, mumsa karameller och chips, ingen hejd på godsakerna. Lillminsting var som ni ser, helt fascinerad. Det bilades och spelades NHL-hockey till ”sena” kvällen. Å, ni anar lyckan hos småfolket.

Vi vaknade till en småtrött lördag. Barnen var pigga. Men päronen lite grusiga i ögonen. Som det blir när det gått larm om natten. Jag är alltid uppe med M dom minutrarna innan han kommit iväg, ni vet; kutar ner och hjälper till med det jag kan… som den här gången, att springa ut och starta bilen så den hann bli lite varm medan M gjorde sig redo. Ja, sen kan ju jag somna om…… eller? Nix. Då ligger jag och funderar ”trooo var han är nu? på en biloycka på storvägen kanske?”.. ”ååå hoppas dom stänger av vägen helt”.. ”mardrömmen att något ska hända M något”… ”eller kanske rökdyker han nu?…”.. osv. Hjälte M kom hem efter några småtimmar iväg… låt säga att vi dukade upp lördagsfrukost med allt gott vi kunde komma på och tog morgonen med ro efter några goda sömntimmar.

Mitt i dagen kom mina älskade föräldrar. Och vi hade bara ett gäng så himla göttiga timmar ute i solen. Grillade järnmackor, fikade.. och blundade mot solen. Helt helt ljuvligt.

Ett utav dom gemytligaste vårtecknen jag vet om; när barnen börjar greja med smältsnö och leker evighetslekar tillsammans. Nu landade leken ute på bron, med takdroppet intill. Själv satt jag och småsov intill… innan jag kom på att middagen visst inte lagade sig själv. Den skäggige, var idog i tvättstugan.

Söndag och hästgos. Fjödur blev hjälpt av med en massa vinterpäls och njöt så. Dom andra två hästpojkarna blev också ompysslade förstås.

Och nu är det måndag igen och Påskveckan är här. Jag kände mig lite trögstartad i morse, så jag skrev ihop en lista där även det mest basala hamnade. ”Vattna hästarna”, till exempel.. görs ju prick varje dag. Men jag älskar att skriva listor. Är vi fler? Lillebror B höll på att skratta ihjäl sig när han snott morsans telefon och lyckats få fram kameran för att ta en bild på den där ruffsiga typen som var i full färd med att ”SKRÄMMA bort en del tvätt”…. nåväl, den bjuder jag er på.

Har nu bara en punkt på dagens lista kvar, nämligen att posta detta inlägg till er. 😉

Vi kikar på planerna för veckan, vetja!

Önskeplaner för Påskveckan, v.14!

-Njuta aprilsol och massor av friskluft! Ute är bästa platsen, alltid. Men nu är det den tiden på året, när utelivet bara ökas på och ökas på. Glad att barnen tycker om att vara ute.

-Försöka få ett gäng att-göra-saker gjorda, inför Påsklovsveckans stora pådrag här hemma (…avlopp ska kopplas ihop, ”Lilla hallen”, ska plösligt bli ”Stora hallen” osv. men mer om det en annan dag!), som att röja ur hela gamla trappan på pinaler. Plocka ur alla kläder som hänger i hallen etc. Hämta hem ett nytt hallgolv, vore också bra om vi hann…

-Så luktärterna!

-Hämta in alla barnens fodrade galonkläder + stövlar + vattentäta mellanperiodsskor. Nu är det en period där precis alla ytterkläder kan hinna användas under en och samma dag. Svinkallt på morgonen. För att sedan vara plaskblött och ”varmt” på eftermiddagen.. Kallvår, ju!

-Åka på en Musikalföreställning med dom två största barnen! Ibland är det så fint att få rå om ett eller ett par barn, i taget. Har ju väldigt mycket sån tid med dom två minsta. Längtar efter att få rå om mina ”Storbarn” lite extra nu.

-Dona lite lagom inför Påsk! …Småpyntat har vi redan gjort. Planerar för att tjusa till det lite dammråttemässigt också, men några värst gedigna städtag struntar jag nog i, innan påsk.. byggdamm kommer att sprida sig direkt efter påskhelgen, så stora vårstädningen tas framöver. Wöhööw, så soft! 😉

-FIRA PÅSK! längtar hejdlöst.

….

Jag läste just några ord jag fastnade så för; ”A greatful heart is a magnet for miracles”

Med dom orden sagda, önskar jag dig en hjärtegod start på denna Påskvecka.

Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4