Det där var sista veckan i april, det! För nu är maj här, smått overkligt.

Vi tar en kik på vad vi donat med sedan sist.

Sista veckan i april fylldes med;

En måndagsstart som knarrade mycket underfötterna. Men, jag vägrar att klaga på väder. Älskar väder. Men okejdå, onödigt mycket ny-knarr under fötterna sådär i slutet av april.

Vi stoppade inte huvudet i sanden. Däremot händerna i jorden. Bertils paprikaexperiment (att så med frön från en köpespaprika) ser hittills väldigt lovande ut. 75 plantor det blev. Lagom. Med tre-fyra.

Någon upptäckte livet ivrigt, i vanlig ordning. Att sitta vid pysselbänken med stövlarna på, en hit. Mamman sörplade en kaffekopp intill.

Vi bakade storstöpa Mammabröd och mumsade till mellis och frukostar veckan lång. Lyx att ha kusinbästisen med hem efter skolan.

Och så fyllde ju älskade MammaMormor år och vi var bjudna på världsgott kalas.

Med oss hem, proppmätta magar och några böcker från när jag var barn. Så under veckan har vi läst och fnissat till Tsatsiki.

Vi klädde oss varmt, high-fivade och drog i väg i ruskvädret till byns förskola för att möta upp alla barnen födda samma år som B, för ”Rävgrupp”. B följde ju med syrran redan förra våren någon gång, när hon skulle ”skol-öva” lite inför skolstarten.. men snabbt sa fyraåringen, ”nä mamma, jag tar paus nu”. Men nu, känns det fräsigt för snart femåringen att mötas upp för lite utelek, sångsamling och att gå till gympasalen och leka och busa med blivande klasskompisarna. Är det något jag önskar oss här i vår lilla by, så är det en öppen förskola.. men det finns tyvärr inte. Så vi kompisdejtar ju hittar dittan, men det är väldigt tacksamt att vi också får möta upp jämnåringarna som håller till på förskolan, när vi känner för det.

Men käre tid, alltså. Tänk att Lillebror fyller 5 om några veckor, lillhjärtat.

Fredag! Och stora skura-golv-dagen. Nåja. Vi hann förstås inte alla våra skurgolv, men hallen fick sig ett par omgångar. Där ser ni provisoriska hallförvaringen också. Jag kan inte låta bli att gå och kika på tidningsurklipp och gamla tapeter.. och undra, vad säger väggarna?

Nu släppte vintern taget igen, snön smälte kvickt. Vi tjavade iväg med vagnen och hämtade hem skolbarnen. Hemvägen och långa uppförsbacken blir inte lika jobbig om man får balansera och greja, menade barnet.

Nu sov Lillminsting sin långlur… och jag drog iväg med såpan till ett annat rum. Salskammaren, aka Matrummet. Rummet det är väldigt med spring igenom. Och det syntes på skurvattnet. Jag rullade ihop den stora (o)äkta mattan… känner för något lättare nu under sommartiden.. kanske inte helt utan, för fy så opraktiskt för allt spill… får se vad som hittas på, en stor, stor trasmatta kanske..luftigare gardiner också!

Lördagmorgon och vi dukade upp för lördagsfrulle.

Följt av kalaslördag! En del av oss åkte på sockersött 2-årskalas medan en del av oss åkte ut till havet och firade fina storkusinen som fyllt 14 år. En ynnest att vara dubbelbokad med familjekalas.

Den allra sista aprildagen. M byggde på det som ska bli själva tvättstugedelen. Kan inte förstå hur det kommer kännas med ett vettigt utrymme för tvättandet..

Barnen lekte och härjade och jublade när pappan satte ihop studsmattan. Och ni undrar kanske över grävlinggångarna rätt över gården… spår efter vinterns allt grävande för avlopp osv. Puh. Gillar inte synen, men det ska nog reda sig…. sinom tid.

Medan det regnade, haglade, blåste upp till storm och blev sol igen. Så skolade jag om tagetesen i växthuset. Tagetes blev en ny Mormors-favorit förra året.

Valborgsfirandet kunde börja!

Men den knäckiga äppelpajen packade vi in i bilen tillsammans med oss andra och susade iväg till Sväggan och gänget. Mysknytis och hockeykväll det skulle bli.

Några av oss pausade den för spännande och lika avgörande matchen, med att kvista till kyrkan och lyssna på kyrkokören som sjöng ”Vintern rasat”, ” Sköna maj, välkommen till vår bygd igen” osv. För charmigt! Att vi sedan fick avsluta april med att heja fram vårt kära Hockeylag (MoDo givetvis) som efter sju år nere i hockeyallsvenskan tagit sig tillbaka upp i SHL, så larvigt roligt!

Den första majdagen. Kylig, solig. Grubblande. En springtur på förmiddagen tillsammans med Lillminsting i vagnen, fick mig till god sans. Livet bjuder upp till lite storm på sina håll just nu. Och precis som för oss alla, så hör det ju till. Lätt och svårt. Jobbigt och härligt. Sorgligt och lyckligt. Livet. Finaste vi har.

Önskeplaner för vecka 18

-Inandas maj, en dag i sänder! Älskade vardag. Det är en häftig känsla att få känna så. Och det är ju inte så att vi är ”två lat-arslen och allt bara serveras för oss”. Tvärtom, så jobbar vi hårt båda två. Men, när vi båda lever såsom våra hjärtan säger, då är det så ”lätt” att jobba hårt för att få allt att gå ihop. Så tacksamma för vårt egna lilla pussel.

-Beta av en hop grejer, som håller på att gräva sönder min mage och trassla ihop min hjärna just nu. Men just så; livet innehåller allt för oss alla.

-Skapa content! alltså, innehåll till både instagram och blogg. Så förskräckligt roligt. Jag älskar det! Och jag är så tacksam för er, som vill hänga med oss, vecka efter vecka.

Gå på årets Vårsoaré!

– Möta en första majhelg ..och få både göra allt det mys som är inbokat samt hinna med MASSOR som behövs göras ute på gården, nu.

Önskar er alla en hjärtegod första majvecka! Ta hand om er, allt vad ni kan fina ni. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4