Och så kom vi hem från Norge-resan och landade i en långhelg.. med varma hjärtan och hejdlös tacksamhet över att vara hemma. Borta, så fantastiskt bra. Men hemma… å himmel, så bäst!

Vad vi donat med sedan vi kom hem?

Vi halvt kastade oss ur bilen när vi rullade inte på gården. Kramade katter och hästar. Hade därefter sån ”Wöhööw-vi-är-hemma-energi”, att det i ett nafs packades in och upp, tvättmaskinen skrämdes igång, det bäddades rent, städades in oss i hemmet. Bilen tvärstädades och till och med takboxen fick sig en tvagning.

Vi sov som grisar den natten sedan och strösslades, precis som ni tänker jag? -med en helt otroligt sommarvarm helg!? Underbart…. men, jag hoppas att det inte blir som det spås; att kommande sommar bli lika torr och varm, som den 2018… den sommaren, när skogen brann.

När vi åkte till Norge, var det precis nyspruckna knoppar på gamla björken.. något enstaka yttepyttelöv. Nu kom vi hem till grönt, så grönt. Puh, så fint.

Helgen har varit så energisk.

Vi har gjort allt och lite till känns det som, det finns ju så hejdlöst mycket göra denna tid på året. Nu är vårstädandet igång i hästhagen i alla fall och här drog den skäggige iväg med ett fullt lass brunnen hästskit. En odlares lycka, ju!

Jag har klättrat uppför tvättberget och njutit av att hänga tvätt ute i försommarvindarna.

Den lilla människan där, tjavar runt och säger ”taktoj” konstant just nu och vill bara antingen åka traktor, gräsklippare eller stora röda. Möjligtvis en fyrhjuling, det kan också gå bra. Men det ska brummas, då är det som bäst, menar Lill-Olof som hjälpte pappsen att klippa gräset.

Här firade vi med glass nere på byn, på Glassbaronen. Firade att vi haft en så himla fin resa tillsammans och att allt gått så bra. Firade vidare sedan med en redig bandymatch hemma, ”barnen mot föräldrarna”. Hetsigt värre!

Jag har såpskurat broarna och somrat in.

Ätit sommarmat.

Och medan barnen mumsade lördagsgodis, hade päronen glassprovning av nya gb-glassar.

Hästarna har pysslats om, fått komma ut och släppas på försommarbetet för ett slag. Vi tar det varsamt med det illgröna, i vanlig ordning. Ikran njöt.

Helgen avslutade med Världens Härligaste Spa. Hemma hos mina föräldrar. Småmänniskorna myste med Morfars medan dom trötta, möra, nöjda päronen fick basta sig genomvarma och ladda upp inför en ny vecka.

Kära hjärtanes, den där majveckan glömmer vi aldrig. <3

Önskeplaner för nya veckan?

Oooh, var ska jag börja..

Önskeplaner för vecka 21

-Majnjuta! Nu sprakar det i naturen, i kroppen bubblar energin för fullt. Men jag tänker unna mig vilopauser ,som gör att jag glor ögonen ur det gröna.. doftar, andas djupt, känner.. maj är magi, eller hur?

-Trädgårdsarbeta! Vet knappt var jag ska börja. Äsch. Jag tänker ta en bit i taget. Efter rensning, ska hästskit strösslas på alla bäddar och rabatter. Samt lite ny jord. Sen dags för det allra roligaste; att plantera ut. Men dit hinner jag knappast denna vecka. ”en bit i taget”, var det ju.

-Plantera ut tomater, gurka och parprika i växthuset… Byggmästaren ska bara bygga odlingslådorna där inne klart, först.

-Göra ett nytt jordgubbsland!

-Posta kampanjer jag hoppas ni ska uppskatta!

-Fira att jag får äran att vara mor och dessutom ha den hjärtevarmaste av mödrar. Morsdagfir, helt sonika!

Önskar er alla en god vecka! Ta hand om er, allllt vad ni bara kan, så hörs vi snart igen! <3


Emmeli

G-VMBJT57ZE4