Att ställa till med bullbak i somriga gammköket, så förtjusande trevligt!

Och få saker får mig att slungas tillbaka till känslan av vår första sommar här, när Storebror var plutt, som just det. Känslan av att så så såå önska att denna gård skulle bli våran och inte bara till hyres… tacksamheten och värmen i magen sedan, över att det faktiskt blev så.

Mästerbagare B i full färd att ordna oss en redig vetedeg.

Ni kommer väl ihåg, att alltid knäcka i ett ägg per fem deciliter mjölk? Det, och så hälften vetemjöl och hälften vårt nya favoritmjöl (Manitoba cream) … och glöm inte att smöret ska vara rumsvarm, inte smält. Oj oj oj, så gott det blir!

Den här gången blev det riktiga Sommarbullar!

Fyllda med chokladkräm. Den du gör enkelt med mjukt smör, kakao, strösocker, äkta vaniljpulver och en liten skvätt kaffe.

Kavla ut, bred på, vik över och skär i remsor. Sen snurrade vi bullarna till små nystan. Alla hjälpte till..

Och vilket bullhav det blev till sist!

Stora bullar..

Och minibullar, makade av småbagarna själva.

Aj mitt Mammahjärta, så söta! Både ungar och vetebullar i miniformat.

”Nu har ni bullar till hela sommaren”, sa någon när vi räknade nära hundra bullar.. pyttsan! Dom här är slut på någon vecka, tänkte mor.

Sommarfika, sommarkalas, sommarfika till sommarlovande barn. Snart bullbakar vi igen, för att vi kan, vill och älskar det!

Sommarköket. Gammalt och nött. Grönt och skönt. Skavt, fyllt med ting med historia.. som virkade gardinen från den skäggiges Mormor Marianne. Hemmets hjärta, köket.

Och på några dagar, mellan bullbak och just denna onsdagsmorgon, så har gurkplantorna, vår ”Gurkgardin”, vuxit så mycket och det är så många små gula, soliga gurkblommor. Vad kul! Vårt första år med gurka och jag hoppas så att det blir i alla fall en liten rackare att smaka på, det bådar gott just nu!

Sommarstök i Sommarkök, alltså. Omåttligt trevligt, kluckar den 32-årige tanten här hemma!

Hoppas att ni får en fin dag!

Här försov vi oss, som tusan! Någon gång ska vara den första för det också, mumlade yrvakne HemmaMorsan. Vi slirade iväg till skolan.. möttes av glada kompisar och lärare sedan. Älskade lilla byaskola! Älskade by! Vi fortsätter dagen med blandad kompott i vanlig ordning; hemmamys, arbete, hovis kommer under eftermiddagen och så har vi ett fyrklövergäng som taggar för årets första sjödopp!

Det är en varm, varm sommarmorgon och bara så lite, lite kvar till Sommarlov.

Kämpa på in i mål nu, stora och små!

Skickar med er mitt recept på Kardemummabullar med chokladkräm också, HÄR! 😉Emmeli

G-VMBJT57ZE4