Och så blev det då den där fredagen,

..där vi klev upp tidigare än vanligt, klädde oss så fint vi kunde, kammade håret lite extra noga. Trulade ner småpresenter och handplockade blombuketter. Inte glömma små korten med väl valda ord, heller! Så drog vi iväg, hela familjen. Till byns storlilla kyrka. För en helt makalöst vacker skolavslutning. Hjärtat sprängs liksom.. av stolthet. Som dom kämpat, hela året, allas våra älskade barn. Så bra jobbat.. tårarna trillade av kärlek, inte bara på denna moder. Och kramarna om barn och betydelsefulla vuxna, fantastiska lärarna, tog nästan aldrig slut.

Nu är det Sommarlov!

Vi mötte upp vännerna för livetfir.. vid Lillsjön förstås. 30 grader varmt och det var helt himmelskt att kasta sig i vattnet.

Vi hade en helt sanslös packning med oss. Det såg ut som om vi skulle flytta till sjön. Typ. Massor att äta.

Äntligen skulle ena lillungen få sin majskorv, som fyraåringen.. jag menar femåring, brukar säga. Men se, nu när han fyllt fem, har han plötsligt börjat säga majskåååålllv så riktigt, istället.

Njuteri i sikte. Så glad för dessa människor, att dela livets höga och låga tillsammans med. Det är så fint.

Hjärtan! Som njutit av lillsjön i flera dagar i rad nu. Samlar grodyngel, tränar på att simma, vara under vattnet.. och någon, upplever sommaren på egna ben, för första gången. Livet!

Som sagt, vi hade sannerligen slagit på stort gällande packningen idag.. i precis hela lägret. Allt från liten, liten myggspray till stora, stora badmojänger.

Så dukade vi upp för lite jordgubbskalasigt! Firade livet, junibarnen som fyllt/ska fylla år.. och sommarlovet, förstås!

Ett litet presentöppnande gäng!

Enkelt är gott.

Min lilla fyra i famn.

Fäbodarna i kring.

Smörblommorna längs gärdesgården. Denna plats är fantastisk. Så tacksam för den.

..Åh.. Sommarlov… ljuva sommarlov.

Jag önskar oss friska, glada sommarlovsbarn. Med skitiga fötter efter barfotaspring, trötta kroppar efter lek och bus. Jag önskar oss massor av bad, ljumma sommarkvällar, fågelkvittrande sommarmorgnar och friska luften efter ösigt sommarregn. Jag önskar oss ett långt pärlband av dagar för tillsammanstid, att bara få vara… ta sommarlovsdagar som dom kommer, varvat med såna med riktning. Jag önskar oss jordgubbar, morötter, gurkor och potatis i stora lass. Lyckad höskörd och galopp över åker och äng. Jag önskar få hålla Lillminsting i handen och följa han dit han vill. Titta ”Taktoj” och plocka ”ommoj”.. och säga ja lite för ofta, till storasyskon-frågan; ”mammaaa… får vi en glaass?”.

Är så tacksam, som ska få spendera ännu en hel sommar, tillsammans med dom häftigaste människorna jag vet.

Sommarlov… ljuva sommarlov.

Emmeli

G-VMBJT57ZE4