Å, det är ju måndag idag!

Dagvillheten har slagit till, ordentligt. Som sig bör i tillsammanslediga sommartider.

Men vänta ni bara, vi tar en liten kik på veckan som gått, vetja!

Första hela juliveckan…

.. började med att pappan hade bemärkelsedag.

Födelsedagsmorgon, med väckning av fyra ihoptrasslade ungar för att sedan tuffa igång med födelsedagssång av rasslig sort.

Kramar, paket och gofrulle på det!

Nybakt Mammabröd, snurriga bullar och förstås (!); fruktsallad med visgrädde, familjepappsens favvis, sedan alltid! Och för Guds skull, glöm ej kaffet! Nix.. han är inte krångligare än så, den där skäggige.

Jag och Olof kutade i vanlig ordning. Och den här turen hann vi preciiis hem, innan regnet kom.

Jag fyllde hemmet med buketter av pion och daggkåpa. Och otaggiga rosen Therese Bugnet. En svårslagen kombo! Dukade för kalas gjorde vi ju också, himla fint var det (läs om det HÄR). 9-åringen tog en bild av sin mor.

Allt och alla njöt av regnet som vräkte ner. Som den där lilla människan som ääntligen fick riktig användning av det där paraplyet han köpte en gång på loppis för en guldpeng, mitt i vintern.

Vi gjorde studiebesök hos Brandispappan. Skitcoolt med alla stora brandbilar, tyckte Lillminsting. Storebror höll världsvant koll på sin Lillebror.

Vi tog med oss kalasrester och gick över lillåkern, till fräsiga tant G. Tårta, sällskap och cigg, liksom.. när man närmar sig 90-strecket, satt det himla fint. Och för oss, sällskapet, värmde det hjärtat att se den gamla människan så glad.

Pufflugsgos! Och en massa bus ute på lägdan, både hästar och människor var svettiga och lyckliga efteråt.

Ännu mer pionfluff!

En kväll drog jag till bästa sortens frisseri, på andra sidan fjärden. Mammor som surrar, klipps av fina frisörmamman.. och så fick vi äta det godaste och somrigaste fikat efteråt som Fru B fixat. Åhåhå, jag älskar byalivet! Allt och alla nära.

Torsdagmorgon och ljuvlig morgonsol som sken in i Salskammaren.

Sen blev det fredag och vi checkade ut totalis, för några riktigt lata dagar… starkt bidragande till min dagvillhet idag. Men himmel, så härligt med lite sommarvila!


Hoppas, hoppas, hoppas att ni har det gott, ni med. Ta hand om er allt ni kan! Och njut av sommarvila om ni kan, ni med!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4