Trular in tvätt i tvättmaskinen medan smörklicken i stekpannan blir varm och lunchen ska fräsas på. Hinner nog vattna några blommor också där jag susar fram, gammspisen tar tid på sig. Ute regnar det. Ännu en skur. Inget höväder, alls. Å, puh.

Mellan stunderna vid spis och diskbänk, sommarlovspåhitt, små utlyfkter och kompishäng.. passar jag på att skura ett par utav skurgolven. Drar fram möbler och hittar dammråttor stora som tefat. Dammar och torkar och har absolut drivet tack vare att jag på toppen tänkt gå ut i blomsterbäddarna och plocka färska blommor..

Det blommar så, så vackert nu. Tänk att det går med små frön i bleka marshänder, skapa detta till sensommarens njut?

Alldeles vid sommarens början, lyckades jag fynda sju meter spetstyg för en dryg hundring. Se så fint!

..Inget jag såklart lyckats sy något av.. är det något ni förmodligen aldrig kommer att höra i kombination, så är det ”Emmeli och Symaskin”… men vad tusan, tänker jag ibland. Jag kanske har sansat mig lite, sedan sjunde, åttonde, nionde klass? Jag kanske inte kommer få psykbryt av att tråden tjorvar, jag kanske kommer gasa lite lättare? Inte sy mig i fingrarna? Att träslöjd mer var min grej, behöver jag kanske inte tillägga. Och att brodera! På syslöjden, alltså. Ja, brodera, det lärde Farmor Gertrud mig tidigt och jag minns så väl, hur stolt hon var när jag redan i sjunde klass, broderade Anundsjö söm på en duk. Men nej, någon symaskins-sömmerska blir jag kanske aldrig…

Det funkar ju att bara slira upp sjumeterstyget över stången också…..

Mellan skurarna, smyger solen fram… sovrummet doftar såpa, phlox och luktärt nu. Renbäddade sängar och överkastet på sin plats. Och solkatterna på det handhyvlade gammgolvet, är så vackra att jag stannar upp och bara tittar, några sekunder. Sedan vidare. Amma Lillminsting. Sova ner. Plocka leksaker. Trösta liten. Hjälpa till. Söka fram något borttappat. Spela kort med älskade storbarn. Kila ut med en påse pant och återvinning till gula huset. Skicka iväg ett mail. Fundera på höstens planer…

Jag har känt mig så otroligt trött senaste dagarna. Det är förstås intensivt med Sommarlov. Roligt, mysigt, intensivt… och inte konstigt om man blir lite trött på toppen. Tror en drös andra parametrar spelar in också… som att det regnar, är kvavt och himlen hänger tung för jag vet inte vilken dag i ordningen. Jag vägrar klaga på väder. Om det inte är extremväder, som skadar någon eller några. Annars är väder bara väder och jag är glad som får uppleva det.

Idag är det fredag. Och jag slår ikull mig, när jag kan. Virvelvinden slumrar ute i vagnen nu, och jag passar på. Att passa av.

..Medan augustiregnet faller…

Emmeli

G-VMBJT57ZE4