Det är måndag, igen! Vi tar en kik på några glimtar från senaste veckan, vetja! Här kommer ett stycke Drömgårdsrapport…

Veckostart! Med hemmahäng och skola följt av tillsammanseftermiddag där Storebror bjöd oss alla på nyrullade chokladbollar, såna med dadlar och massa gott i, ni vet!

Vi var också till en älskad och lämnade en redig ”krya på dig”-bukett. Så drog vi till ”Mamma och Fjödurs” kantarellställe och ”hämtade” hem svampen för i år.. ja, inget letande alltså, vi går bara till exakt samma ställe varje år, stället som Fjödur nosade upp åt mig för något år sedan.

Det var en regnig tisdagmorgon. Väldans regnig. Löven färgades snabbt gula på gamla björken… och började singla ner, ett efter ett. Vi grejade ut med ditt och datt. Ute är livet, om ni frågar Virvelvinden.

Han som upptäcker livet i sådan väldig fart just nu..sådär så att morsan på riktigt flåsar fram ibland när hon försöker göra saker samtidigt som lillungen ska hållas vid liv. Typ laga en lunch…. en utmaning just nu. Men låt oss leva utomhus, så är allt frid och fröjd.

Jag sparade frön från favoriter.

.. och tog hand om älskade liv.

Snublade i nyköpta fotogenlampan gjorde jag också.. den jag fann på finloppisen i somras och ”längtade efter att få tända till höstens mörker”… ooohwell… vad är väl materiella ting..

Mitt i veckan och sagolikt vacker kvällspromenad.

Hängde i köksträdgården!

.. och lagade ”skördemiddag”… fräste lök, grönkål, kantareller, bönor och lite strimlad kassler. Till nykokt färskpotatis. Och en röra med massa örter i. Löjligt enkelt. Larvigt gott!

Så blev det fredag och jag hade sprungit rundan i tidiga ottan.. kom hem och satte mig på bron när övriga gänget moloket kom ut och sa ”dom har blivit sjuka”. Tyyypiskt. Småttingbacillurer kan ju göra en väldans deppig ibland alltså, som när ”äääntligen ska vi ses”-planer kraschas. Vi som ordnat gårdsvakter, minutiös packning och så vidare..Meen, lillungen repade sig fort och det är det viktigaste, för att ses, det kan vi göra framöver. Vi får bara längta lite till. För fint, med dessa hjärtevänner som vi ständigt har ett längt till men som vi ju bor lite för långt ifrån egentligen…

… fredagen tarvade ett redigt blomsterfång..

.. gos med häst, påbörjan av nytt projekt (ett stor hönsgård), målning vid köksbordet och så bjöd vi upp Pinglangrannen för fredagsmys.

Och helgen blev en fest för barnen.. för Världens Fräsigaste Farmor, drog iväg med barnen på husbilstur ute vid havet. Vi hade skiftbyte här i bild, mellan ”storkusinerna” och ”lillgänget”. För gulligt. Otroligt uppsakttat. Heja Farmor!!

Lördagkvällen blev en höstigt grå men så varm sådan… jag serverade en enkel kycklinggryta med det vi hade hemma. Ni var flera som undrade ungefär hur jag gjorde..

Enkel kycklinggryta!

Finhacka och fräst en gul lök i en klick smör. Dela några kycklingfiléer i lagom stora bitar och stek till alla sidor blivit vita. Salta, peppra. Slanta några morötter och tärna en paprika. Bryn på alltsammans med löken och kycklingen. Hiva i någon deciliter grädde och lika del creme fraishe. Lite vatten, ett par hönsbuljongtärningar och en skvätt vitvinsvinäger. Låt puttra. Smaka av. Servera till ris och en lass persilja! Mums!

Söndagen började roligt. Jag kutade rundan och höll i vanlig ordning denna tid på året, FULL KOLL på dikeskanten… där ligger nämligen just nu GULD.. grovsopor alltså. Jag fann en så söt fåtölj .. så när jag kutat hem tog jag bilen och åkte tillbaka, knackade dörr och fick ett ”självklart, bara taa den!”. Återvände glad i hågen hem till han som numer inte höjer ens lite på ena ögonbrynet, när frugan kommer med sin fynd.

Livets första schackspel också, mot han som spelat schack i flera daaagar ju.. och tycker reglerna är en sån självklarhet. Puh, sicken tur att mamman fick en knapp jag kunde trycka på, då självklarheten inte riktigt fanns hos mig…

Sen drog vi på minisemester i brittsommarvärmen! Till älskade Mamma och Pappa, för en massa gott och mysigt. Somnade så evigt tacksam. Över hela alltet. Möjligt låg jag också och smålog precis innan natten tog vid.. över att jag visst på vägen hem från mor och far, fann ännu en fåtölj, i en annan grovsopshög. Ska visa mina fynd närmre, lovar!

Nu väntar nya septemberdagar, hujedamig en sån lyx!

Önskeplaner för vecka 37

-Skörda och frysa in dillen!

-Storstäda övervåningen!

-Välkomna Hovis!

-Ta upp potatis!

-Måla hönsgård!

Ta hand om er allt vad ni kan, så hörs vi under veckan!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4