För det där var minsann årets Höstlovsvecka, det!

Veckan vi fyllde med;

Oktober som mötte november. Kylig utflykt till vacker havsvik, tillsammans med vännerna.

Ljuvlig stund i ett stycke Drömtorp därefter. Njutsuckade gjorde jag, när Fru B pysslade om mig med varmt kaffe och fantastiskt gott fika. Barnen lekte i vanlig ordning non-stop och vi morsor pratade oss hesa om livets höga och låga.

Medan jag och barnen var på vift, hände det grejer där hemma i lagårn. Byggmästare M jobbade på med hönshuset… ”ny” dörr insatt, ”nytt” fönster likaså. Och Sallykatten inspekterade och provade öppningen för blivande hönsluckan.

Kyligt och vackert, ja. Solen tittade fram och bländade mig så smått. Det var en alldeles underbar tur, det där. Tillsammans med fyrbente grannflickan.

Så skönt att få sova ut…

Ha långsamma morgnar, en efter annan.

Men en del nyttogrejer betade jag av också. Har till exempel länge nu tänkt att jag vill koka saft. Den är tvärslut och så ”går det ju bara inte att ha de” (det går förstås hur bra som helst, men ni fattar). En dag när M behövde vara på kontoret, det var busväder ute och barnen njöt av att bara skrota hemma, mestadels inne. Då passade jag på. Städade kylskåp. Rensade ut lite kläder. Kokade saft.

Jag gillar inte något som har med Halloween att göra. Bara, bara Bästsväggans super(alldeles-lagom)läskiga och himlatrevliga spökiga party. Barnen bara älskar denna buskväll som nu blivit sådan tradition.

Vi fick denna dag som var som den vackraste vårvinterdagen. Solen värmde och snön gnistrade. Barnen åkte pulka utför lobryggan.

Älskade ungskock!

Så blev det fredag och jag drog iväg på eget äventyr, mer om det i ett annat inlägg. Kom hem till kvällen, efter att ha kört genom snöyra och snöblandat regn, om vartannat. Tacksamt en masse, att få komma in till ett varmt hem och serveras mannen-bakad pizza, gräddad på gourmetstålet… det var så himla, himla gott!!

Helgen fylldes förstås med extra många tankar på våra älskade som är i himlen. Extra många ljus tändes. Den första lilla enrisbunten sattes på bordet i Salskammaren.

Hela lördagen bara ösregnade det iiiskallt regn. Jag tog in lillponnyn i lagården, pysslade om honom lite extra.. han har aldrig haft så kraftig päls såsom islandshästen och dölepojken… Chippen är av lite smäckrare ras, helt sonika. Vi bäddade ligghallen full med mat och lillponnyn fick också ha täcke på sig, vilket inte hör till vanligheterna alls. Men det där vädret, iskallt ösregn, är ett ångestväder tycker jag.. det kallaste man kan tänka sig. Mycket kallare än om det vore tio minus och torrt.. då står pälsarna rakt upp och jobbar i lätthet. Men helgen, var en utmaning, helt klart. Det gick fint, trots allt.

Vi susade efter ponnypyssel hem till MammaMormor och PappaMorfar, för timmar av må-gott. Morfar och Sixten snackade hockey och HockeytränarMorfar dammade av rariteten, lilla tavlan, och taktiksnacket var igång med ens <3

Lovets sista dag. Fylldes med bland annat det här. Livets försa möte med Storfamiljens senaste medlem. Lilla lilla M.

Vi maxade lovveckan med att efter söndagsmiddagen tjava lillvägen till Farfars, där jag, M och svärmor donade nere i källaren.. vi hade det så vansinnigt trevligt. Syjunta, faktiskt! Där uppe härjade alla barnen med Farfar. Hem kom vi sedan efter gott bullfika, lite för sent.. och hade sån feeling på livet att det inte aaaalls gick att gå till sängs, förstår ni. Det spelades piano och trummor och lästes sedan alldeles för länge vid nattningen.. så precis alla barn somnade på tok för sent och päronen likaså, nattugglorna… så, vi har idag haft en mycket trött måndag. Men ändå, vilket himla fint Höstlov det där var. Vad vi sydde förresten, ska ni förstås snart få se!

Det blir en härlig novermbervecka, det här! Eller hur? Vi gör den så god vi bara kan!

Önskeplaner för vecka 45

– Omfamna blyertsgråa novemberdagar! … lyssna inåt så mycket jag har möjlighet till, inte pressa mig mer än nödvändigt. Jo, jo.. livet kräver sitt, I promise. Men, det går att hitta på en hoper ”hittepå-borde” också, men jag är försiktig på den fronten. Tänker minsann passa på, att passa av. Det är ju November….
-Leva en vardagsvecka med precis alla bollar vi jonglerar, i luften! En ”sån vecka”. Sjåig. Men, Vi tar en dag i taget, så ska det nog gå finfint

-Hemmabestyr! .. tänker att jag bland annat ska göra av med den allra sista zucchinin från årets skörd så det inte förstörs. Har en idé förstår ni, eller nej nu ljög jag; den skäggige kläckte en idé en dag som jag vill prova. Återkommer om det blev något värt att tipsa er om! Det hade varit en dröm att komma redigt framåt med hönshusbygget också..

-Susa till skogs och hämta hem lite pysselmaterial..

-Åka till stan med småpojkarna för några ärenden!

– Ha novemberhelg och fira älskade farsor!  ❤️ 

….

Önskar er alla en god novembervecka! Ta hand om er, allt vad ni bara kan. Så hörs vi snart igen!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4