Det är den femte dagen på det nya året..

och i minnet jag hör, sådär väldigt hemtamt och värmande, Farmor Gertruds sägning om att nu är Trettonhelgen här. Vi håller i Julen och njutandet av den, till fullo. Tar en jullovsdag i sänder. Sällan minns vi ett så sagolikt vackert midvinterväder som nu. Vi varvar friskluftande med påtande inne. Tinar saffranskrans efter saffranskrans från frysen och tänder ljus högt och lågt. Är inte ens nära att hiva ut julgranen, den håller ju på att bli sitt allra vackraste i detta nu.. snart skjuter den små illgröna skott. Ur granngårdarnas skorstenar bolmar rök och är det något vi önskar oss, så mycket, så är det att kunna elda här i gamla drömgården. Det går ingen nöd på oss nu heller, inte alls. Men tänk, så otroligt trevligt och gott det hade varit att kunna tända en eld idag. En dag, då tusan ska röken bolma ur vår skorsten också!

Januarisolen gör vinterlandskapet så otroligt vackert. Vi pysslar om hönsen lite extra, sticker åt hästarna extra mycket hö. Det är tjugofem kallgrader här i Höga Kusten idag. Värmebölja ju, om man jämför med fyrtio minus som norrnorr- vännerna hade härom morgonen.

Önskar er en god Trettonhelg! <3

Emmeli

G-VMBJT57ZE4