Jag blev så ytterst överraskad..

.. när jag i morse slog upp ögonen av mig själv strax innan tuppen och kände mig så himmelens utvilad för första gången på länge. Ja egentligen var det ju inte konstigt alls, för senaste veckorna har jag faktiskt lyckats he i säng mig själv till kvällen i måttlig tid. Det är liksom inte rimligt för en fyrbarnsmorsa som ska upp tidigt varje morgon, att nattasudda till midnatt och långt därefter. Vi hörs någon gång i maj och framåt, då funkar det fint, att både nattuggla och morgonpigga mig.

Så härligt då! Nyvaken. Men jag riktigt kände hur svinkallt det nog var ute, för redan utanför täcket kändes det rejält kylslaget. Pep nerför trappen och hörde småfötter tassa efter mig kort därefter. Vi drog på oss ullkläderna. Lager på lager. Gamle trogne ugnen vreds på. En dubbel stöpa deg som skulle bli frukostbröd sattes. Ungarna bäddades ner under filtar i soffan, stissiga katter släpptes ut och ljus tändes högt och lågt. Diskmaskinen tömdes och kaffebryggaren laddades.

.. och bröden gräddades!

Den skäggige som alltid så tappert kliver upp kring 05 under arbetsdagarna, väcktes av småfolket efter sin lilla sovmorgon, sen bjöd jag gänget på Lördagsfrulle alla mm:ade stort åt.

Nybakta Mammabröd kan liksom aldrig bli fel!

Receptet har ni i vanlig ordning HÄR.

Lördagmorgonen grydde..

Efter långfrukost och facitime-prat med ena storasyrran/mostern i en timme med påtårs-sörpel samtidigt, så tog jag ungarna i bilen och drog iväg på äventyr till lillstan där jag gick gymnasiet, i den svinkalla och lika vackra januaridagen.

Pappan lämnades hemma med diverse krångligt gårdsfix (som att tina frusna vattenslangar och kånka tunga radiatorer att provtrycka för att sedan inse att de flesta läckte…), stackarn! …medan vi andra glassade runt. Tog oss först en sväng förbi bästis-Idan, vidare på en för trevlig, stor second hand-butik. Vidare till korv-mojjen jag och mina klasskompisar alltid åt på ”som ungdomar” … barnen tyckte att det var en sådan fest, haha! Presentkort handlades upp på sportaffären, lite mathandling men mest lördagsgodis shoppades och så födelsedagspresent till kommande kalas inhandlades. På väg hem dök vi in hos MammaMormor och PappaMorfar för brakfika. Det visade sig också att vi hade tänkt äta precis ”samma” middag, så vi slog ihop vår mathandling med deras och mumsade middag tillsammans, samtidigt kunde hockeytokig Morfar och hans nioårige hockeytok till barnbarn, se eftermiddagens Modo-match. Spontant och mysigt hela alltet! Nu har vi ganska just ramlat in genom dörren här hemma efter en hel lördag på språng. Kul!

Och nu blir det så väldigt skönt med fortsatt hemmahäng till nästa gång vi ger oss iväg, menar hemmakatterna…

Hoppas att ni har en fin helg, ni med!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4