Det är måndag och dags för en redig rapport av veckan som just gått,

innan vi landar lite och förstås blickar framåt med några nya önskeplaner för den här veckan.

Veckan som gick;

.. jag vaknade till måndag och nockades av årets första släng av vårvinterångest. Första bästa läge under dagen, rev jag av ett gott träningspass och sen var det så bra med det, skoskavet krympte till noll och jag kände mig som en vinnare.

Småpojkarna och jag snodde ihop en semmelkaka (recept HÄR) som vi bjöd skolsyskon och hjärtevännerna på till mellisfika.

För att göra måndagen ännu härligare, så knackade det på dörren mitt i fikandet.. där stod en trio älskade människor och hänget fick en ny nivå. Bäbisgoooos!

När måndagen började skymma, kände vi oss ännu inte färdiga med varandra efter timmar av surr och lek och fikande i timmar.. jag snodde ihop en storstöpa middag och så vardagshängde vi vidare, nu med papporna hemma också. Att dela vardagen, utan knussel, tillsammans med fina vänner, det är så enormt härligt.

Tisdag förmiddag och full fart! Det som tidigare varit vår tvättstuga, agerar nu Soprum.. sortering av insamling, mao. Vi verkar, smått omedvetet, ha någon slags tävling för oss där vi ser till att proppa in lite mer rat innan varje ryck att ordna till. Nåväl. Småpojkarna och jag styrde ner alltsammans på by och sorterade bort, skönt.

Vi serverades så vackert februariväder. Här, en typisk utelekstund här hemma. Gården är stor och det finns alltid något att göra. Här grävde det ena i snön med sin ”grävmaskin” medan det andre hängde i trädkojan. Alltsammans intill hästhagarna med tre lurviga typer som stod och glodde och ville vara med.

Vardagslycka i tre glimtar!
1. Barnen jublade över att familjevännen G skickat post, varsina så otroligt fina böcker till barnen.

2. Mamman jublar fortsatt över att lill-coop säljer så mycket bra mat på ”ät snart”-pris.. Hemmamamman äälskar att handla sånt, äta på direkten eller frysa in.

3. Och glimt nummer tre; en vardagkväll hemma hos Familjen B, där vi återigen delade en vardagsmiddag med varandra. Wow, wow, wow!

Ännu mer vardagslycka i syn!

Läxläsning och pysselstund. Här har Lillminsting just lärt sig säga apelsin… ”aaarselsin”, sa han nöjt och alla skrattade gott.

Vi slog till med ett redigt bullbak och årets första utefika på gårdshustrappen. Nej, det var inte ogott eller ohärligt, inte alls. Och många frågar mig hur jag pallar baka med barnen så mycket, för jag ÄLSKAR det verkligen. Knepet är nog att låta det yra mjöl och sölas ägg och bara njuta av stunden och tänka ”stöket tar vi sedan”.

Jag jobbade på med uppvaknandet. Från vinterdvalan. Det gick faktiskt ganska så bra. Ja, till och med väldigt bra. Så glad för det!

Vi vaknade till en isande kall fredagmorgon. Mina ”friskluftiga morgon-andetag” var kyliga och så goda.

Fredagsmys i syn. Så evigt tacksam för vår plats på jorden.

Lördagen var en helt sagolikt vacker sådan. MammaMormor och PappaMorfar kom och hängde med oss, gosade djur och bullfikade.

Till kvällen var vi mer än trötta och somnade tidigt, men blev väckta mitt i natten då jourande pappsen drog iväg på larm i svinkylan.

Veckans sista dag blev således en ganska så trött sådan. Vi dukade upp med pyssel inne i köket, för både stora och små. Den skäggige satt och ritade på ett skåp jag önskat att han ska bygga i tvättstugebradrummet medan jag och barnen satt vid köksbordet och pysslade med hjärtetema.

Tidig kväll för att tanka kraft inför ny vecka. Somna med tacksamt hjärta.

Nu är det ny måndag som pågår. Jag har kickat igång veckan med ett pass på mattan medan jag parkerade småpojkarna framför barnprogram en stund, ofta är dom med i kring och gympar med.. men ibland önskar jag absolut lugn och ro runtom när jag tränar, idag var en sån dag.. behöver helt sonika samla tankarna.. inför punkt två av nya veckans önskeplaner 😉

Jag ser fram emot den här veckan, tror det kan bli hur fin som helst!

Önskeplaner för vecka 7

-Njuta lugnt hemmaliv! ..så mycket att det nästan står ut genom öronen på oss!

-Beta av ett (egentligen alldeles för) spännande telefonmöte! … kul ju!

-Bjuda darlingar som är hemmavid dagtid, på semmelfika! Det ska bli så gott på alla sätt!

-Springa och promenera! .. åhåh, efter en brandisjourvecka är vi som kor på grönbete.

-Inleda helgen med vad som var storasyskonens ena julklapp! .. dom fick ju julklappar enligt regeln ”något barnet behöver”, ”något barnet önskar sig” samt en upplevelse..nu räknas dagarna ner, med pirr i småmagarna.

-Februarihelg! .. med bland annat hockey i stan, och jag ska samtidigt passa på att shoppa pelargonjord när vi ändå är där, innan dess blir inga pellisar omsatta, förstår ni. Pelargonjord från Hasselfors, hjärtans bra tips från mig till dig.

Önskar er alla en god, god februarivecka, ta hand om er allt vad ni bara kan. Så hörs vi under veckan!Emmeli

G-VMBJT57ZE4