Årets absolut mest hektiska tid är här, sannerligen.

Att ens försöka beskriva en vecka, till fullo, i ett litet blogginlägg… nej, men det är som ett enda gyckel. Varje dag är ett liv, vi susar med och är så tacksamma för varje dag.
Tror starkt, att vi inte är enda gänget här inne, som har det väldans försommar-susigt just nu.

Ok här kommer några glimtar från senaste veckans liv….

Juniveckan som gick, fylldes med;

Så efterlängtat, gråmulen måndag… där mor och småpojkar fyllde hemmet med doften av nybakta bullar. Vi trampade absolut i massor av mjöl och klistrigt socker, hade blusarna fulla av smörig fyllning osv, efteråt… Disk- och tvättmaskin finnes ju, så lite extra söl och stök är såå värt det, för att baka och greja med barnen är bland det bästa jag vet! Ja, kära hjärtanes, så trevligt vi hade!

Vi jobbade på med odlingen… hjälptes åt med ditt och datt. Småhänder som strösslar ut små frön.. så gulligt! Och spännande… en vet aldrig exakt var det kommer att gro. Det såg absolut ut som ett smärre slagfält över mest hela gården. Sånt som hör till när man grejar, återigen.

Dagliga bestyren med djuren… släppa ut och pyssla om hönsen, ta hand om världsbusiga skaran kattungar…

Säga god morgon till hästarna iklädd pyjamas.. och hämta in ägg, sent om kvällen, efter magisk junilöpning…

Ljusa juninätter… Hemmabondmoran njöt av synen av en ”storstädad” hästhage.. känslan att göra det gott för djuren, är fantastisk!

Inte en tråkig stund denna tid, som sagt… fyllde smörgula köket med stora fånget syrener. Skurade kattlya, utemöbler, lillbro…. och det är bara en liten bråkdel av alla ställen jag skulle vilja hinna sommarstäda på här hemma, men… med njuteriet av alla barnen, fler djur och utvidgandet av odlandet… ptja, då får det där med finstädning halka ner på priolistan.. putsa fönster, ja det kanske jag hinner.. någon gång i sommar… för att stressa ihjäl mig för något så världsligt, det gör jag bara inte! Njuter av vårt kreativa kaos, istället!

Något jag uppskattar enormt med att vara HemmaMamma, är hur jag ges möjlighet att hinna och orka ”små stora saker” som förgyller allas vårt vardagsliv så… som att ha middagen klar för både min egen och hjärtevännernas familj, en vanlig vardag… få guldkanta vardagen tillsammans, är så himla fint.

..eller vara närvarande i småstunder jag annars är rädd, att jag bara skulle rusa i genom i jäkt … som när jag ena vardagsmorgonen, i lugnan ro, ordnade med hemkokta saften och gofikat, till skolsyskonen som skulle på skolutflykt… jag är ju en sucker av ”det stora i det lilla”, ni vet.. och såna stunder strösslas det sannerligen med i ett hemmaliv.

Nationaldagsfirande, så fint ordnat, nere på lillbyn! Godaste glassen finner ni hos Eva, på Glassbaronen… jag provade en för mig ny smak; salt karamell, kola havssalt.. något dylikt hette den. –MAGISK! Prova den nästa gång, vetja!

Det drog ihop sig för födelsedagsfirande… medan hela familjens pojkar var på fotbollsträning, hämtade jag om min älsklingstjej i livet, in ägg hos hönsen och bakade tårtbottnar och kokade vaniljkräm utav… slog in paket, blåste ballonger och hade pirriga magar.

6-årsdagen! Såsom lillvännen önskade, alla hemma tillsammans.

.. och dagen efter, i tidiga ottan, drog vi iväg på lördagsäventyr många mil bort, jag och den skäggige. Lämnade alla barn hos Farfar och Farmor och susade iväg för Hedersuppdrag i vackra Jämtland.

En tid i livet var det ”vardag” att kuska runt och spela med den skäggige.. men som ni vet har vi pausat med spelandet (förutom på små gig med barnkören eller på våra egna barns dop, typ) till fördel för småttinglivsnjut.. men oj, oj, oj så himla roligt att vi ”öppnat asken” lite på glänt igen nu denna sommar. Spela och sjunga tillsammans är fantastiskt.

.. det blev ett så fint lördagsäventyr, för oss alla, på var våra håll. Så stort att få sjunga på min älskade bästis-Idans lillhjärtas dop.

Veckans sista dag, en regnig söndag. Kunde den ha kommit mer lägligt? Tror ej det. Tänker på både natur.. och på vad vi människor behövde… Vi hade återhämtningsdag.. vilade, slumrade, ammade, ammade, ammade…. vek bort all tvätt som hopat sig, röjde bland tidningshögen som växt.. spikade lite pärlspont och eftermiddagsfikade tårtrester.. och vilade lite till.

.. smådonade helt enkelt, satte in en färsk kvist syren i badrumstvättstugan. Också, en typ av återhämtning för min del. Återhämtning kan ju vara så olika från person till person, menar jag. Ni fann mig alltså återigen iiinte i tv-soffan, liksom…

Till kvällen kvicknade vi till lite och gav oss ut mellan regnskurarna.. M brände fårorna (för att bränna bort ogräsrötter) som vi sedan sådde en massa morot och dill i. Och jag kämpade på med utplanteradet. Alltsammans i sakta mak, medan barnen roade sig själva, var det också en härlig återhämtningsstund.

Livet, livet, livet… kapslar in alla små guldstunder varmt, varmt i hjärteasken.

Hoppas så, att ni också har det gott, en junidag i sänder. <3

… nu kikar vi på nya veckans önskeplaner, som förstås återigen, bara är en bråkdel av hela veckans liv.

Önskeplaner för v. 24

-Ta en dag i sänder! … tänker jag på hela denna ”slutspurtsvecka”, ihop i ett svep.. får jag smärre stresspåslag. Så, en sak i taget. –Älskat hemmaliv, prio ett!

-Jobba på i köksträdgården… dröm-målet nåddes ej förra veckan.. men jag hoppas på denna. Att allt ska vara färdigt med utplantering och sådd, alltså. Sådden är i det närmsta klar, ikväll sår barnen sockerärterna!

-Träffa blivande kattägare av våra småkissar! … hu, hu ,hu… goset är enormt och med visst vemod nu.. kattungedagarna räknade så att säga.

-Plocka ner ett tegeltak! .. fråga inte mer, haha!. Ett drömmigt men stort projekt som vi kanske egentligen inte har tids-utrymme för men som liksom inte går att motså…

-Fixa och dona med diverse fuffens inför skolavslutningen..

-Jobba idogt med en deadline … som jag har för ett nytt företag, som jag är SÅ HÄR stolt och glad över att jag ska få jobba med. Torsdag. Då ska jag pusta högljutt.

-Fira in SOMMARLOOOOV!

-Möta en helg med allt möjligt trevligt <3

….

Nu kör vi, en riktigt slutspurtsvecka för vår del.. högst troligt även för fler! Jag ska göra mitt yttersta för att inte bara rusa på… påminna mig om att sakta in mitt i suset, dofta junidoft och njuta juniljus, lyssna till ljudet av sommarnjutande småungar… etc etc.

Ta hand om er, allt vad ni bara kan, så hörs vi här och inne på Instagram under veckan! .. har såå mycket härligt jag vill dela med mig av till er, ju!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4