Så det där var veckan där augusti blev till september..

Veckan susade fram! Och himmel vilket avslut den också fick. Häng på! Här kommer ett gäng glimtar från våra senaste dagar innan vi kikar på nya veckans hittepå;

Måndag!

Den första efter sommarlovet. Ovant tomt hemma under förmiddagen. Vi tog hand om djuren och tog sedan en tur genom köksträdgården. Plockade in färska blommor och en redig zucchini att baka kaka utav.

Snabbt efter lunch, fylldes hemmet med både skolsyskon, kusin och vänner och allt kändes så gott. Det blev en redig mysmåndag. Som dessutom avslutades nere hos Pinglan-grannen, där vi blev bjudna på middag. Ni anar lyxkänslan!!

Vidare under veckan tog vi fortsatt hand om gården, djuren och de dignande vinbärsbuskarna. Kokade livets första rödvinbärsgelé. Så himla trevligt göra! Och så gott det blev!

Skörd. För att kunna laga lunch. Just nu steks det grönkål till typ alla maträtter. Steks i smör med en hackad gul lök. Så makalöst gott. Äggröra, den där grönkålen och grönsakerna, blev en lunch. Underbart gott!

Det blev äääntligen en liten lillväns 5-årsdag och vi fick vara med och fira och äääntligen lämna över den där stora enhörningen som vi längtat så efter att få ge, till lilla H. Det blev succé faktiskt! Och då kändes det där fantastiska andrahandsfyndet ännu bättre.

Kombinera fotbollsträningarna med att motionera under tiden, är en hit tycker vi. Samtidigt sovs lillebror ner för natten. Och springs det, så hinns det tittas en lång stund på fotbollsträningen också. Så finurligt hela alltet! M och jag turas om. Den här kvällen hade jag Juni med mig också, som cyklade intill.

Så vaknade vi till fredag. Lill-Olof hjälpte mamman att städa i ordning lite i renoveringsröran. Med nya dörröppningen, ”nya” dörren och all pärlspont.. kände vi nästan inte igen oss. Älskade gammköket njuter också!

Innan skolbarnen tog helg, hann vi päron springa en röjjig runda tillsammans med sovande Lillminsting i vagnen.

Helgen inleddes här. Hos älskade torparna.

Det var äntligen dags för oss att få bjuda igen med arbete. Sommarens hö-bärar-hjälp byttes nu mot snickeri och fönsterputsande. Vi hade så otroligt trevligt. Arbetardagar är en hit, tycker vi alla, stora som små! Jobbade på. Åt så ofantligt gott. Barnen lekte och lekte. Susade mitt i allt till lillsjön för kanske sommarens sista dopp. Så uppfriskande! Somnade godare än gott till kvällen.

Det blev lördag. Med kalas i luften. Det plockades in stora bunten blommor.

Bands buketter. Ströks skjortor. Ord skrevs på små kort. Paketen var med. Kalaskläderna på. Ruffsiga frillorna hyfsat kammade. Kamerakortet tömt och batteriet laddat. Nu skulle vi iväg, på Dop & 30-årsfest!

… här är vi framme i kyrkan och ”hittepå-fotografen” (undertecknad alltså) höll på och testade in ljuset och ställde in kameran. Kröp undan, satte mig på plats.. tillsammans med övriga församlingen. Undrade lite, vart dopgänget var? Skulle dom gå in?

Aha, okej….?

Så plötsligt börjar musiken spelas. Portarna slås upp. Och där var minsann inte bara ett vackert dopfölje. UTAN ETT BRUDFÖLJE. Lurige ”Lillis och Lill-Svågge” alltså. Min systerdotter (som är som min lillasyster, 5,5 år yngre = min ”Lillis”) och hennes J. Hade grundlurat så många av oss. Gissa om hittepå-fotografen fick en svettpärla eller två i pannan.. när hon insåg att det minsann var vigsel och bröllopsfest som skulle fotas. Men SOM jag njöt. Och kände mig ärad över förtroendet.

Festen inne på logen som A och J förvandlat från ”går knappt att gå in i pga så många prylar”, till något helt, helt magiskt. Med ljusslingor i massor, vackraste dekorationerna, kristallkronan i topp. Hänförda och så tacksamma över att ha fått vara med på hela alltet. Vackrare och godare avslut på augusti får en leta efter!

Vi vaknade till den första septemberdagen. Söndag. Regnet smattrade mot rutorna. Gäsparna avlöste varandra. Efter frukosten tog jag Lillminstingen och gick ut för att skörda inför lunchen.

Bakade ännu en zucchinikaka. Dukade fint i salskammaren. Och lagade lunch, tillsammans med M. Medan han makade burgare och karamelliserade lök, snodde jag ihop potatis och rödbetor i airfryern, vispade ihop fetaoströra och strösslade fram diverse grönsaker.

Och så kom dom, darlingarna! ”Mostes Mia” som Olof säger. Min näst äldsta syster. Hennes fina C. Och så MammaMormor och PappaMorfar.

Vi lunchade och pratade livet.

Drog med mig glittrigaste syrran av oss alla fyra, ut bland odlingarna, förbi hönsen, genom landen, in i lagårn, ner till hästarna och så vidare. Vi lever så olika liv, vi här i lilla byn och dom i stora staden. Men vi hejar på varandra och stöttar, i vått och torrt! Det är så fint. Äntligen fick min luktärtsälskande syrra en redig bunt med sig på riktigt också, och inte bara genom skickade bilder med orden ”här är till dig, önskar du kunde känna doften”.

Och Zucchinikakan blev succé ännu en gång, med nykokt jordgubbssylt med bär från gården. Vispad grädde till. Oslagbart om ni frågar mig. Har du inte provat denna kaka. GÖR DET!!

Receptet finns HÄR.

När söndageftermiddagen kom var vi bortom trötta, allihopa. Men vi kunde liksom inte gå och sova 16.00… så lite tv-mys för barnen, snickrande för pappan och målande för amman, satt gott för kök och själ. Sen tog vi tidig kväll. Kära hjärtanes, vilken vecka. Vilken HELG!

Nu är en ny vecka här och vi har massssor vi önskar göra under veckan…

Önskeplaner för vecka 36

-Vardagslivet! En dag i sänder. Med allt vad innebär. En lite lättare känsla idag, än för en vecka sedan. Allt det nya börjar landa. Det ska nog bli bra, det här med.

-Komma ikapp bland tvätt och städ! Olof hjälper mamma så väl. Förresten! -på tal om tvätt och städ. Glöm inte att rabattkoden gäller en liiiten stund till, för att få 20% rabatt på hela sortimentet hos Västerbottenssåpa, menar jag! Koden dromgardsliv20 är det som gäller. (Reklam för Västerbottenssåpa).

Oooch, skördetider, äär ivriga tider! Det finns oändligt med göra ute på gården och i landen. Den här veckan hoppas vi hinna med en del äpplen. Koka mos och pressa must. Kanske bunkrar jag med ett par favorit-äppelkakor också.

-Möta första helgen i september! .. några ska iväg på äventyr, någon ska spela fotbollsmatch långt borta, någon ska sätta in ännu en pardörr i hemmet, någon ska bara hänga med på hela alltet och någon ska ”rodda med ditt och datt och allt runtomkring”.. ser så fram emot denna helg!

Önskar er alla en fin första septembervecka. Ta hand om er, allt var ni bara kan. Så hörs vi snart igen! Om en vecka.. eller kanske, kanske åtminstone en sväng här inne, innan dess….

Emmeli

G-VMBJT57ZE4