Jag har flera recept jag vill sända vidare.
Först ut får bli dessa så smarriga After Eight-glassbakelser som både var så goda till en kopp kaffe och dessutom verkar himla roliga att göra. Storan serverade dom på efterättsbuffén härom sistens. Så, som sig bör, väljer jag att kalla dessa för;
Storans After Eight- Glassbakelser
Enkla, lyxiga glassbakelser som kan göras ett par dagar innan servering. (perrrfekt, ju!)
Ca 15 stycken;
Vad behöver jag?
2 dl vispgrädde
1/2 dl kesella
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g ljus eller mörk choklad, hackad
Garnering
ca 30 After Eight
Och hur gör jag?
- Vispa grädden fluffig.
- Blanda ner kessella, florsocker och vaniljsocker.
- Rör sist ner den hackade chokladen.
- Sätt ihop After Eight-plattorna två och två, med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en sked eller kniv.
- Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dom precis före servering
”Varsågoda, börja baka!”
Trackbacks/Pingbacks