IMG_8798

Mjuk Pepparkaka

Ingredienser (till en brödform):

2 kkp socker

1 ägg

1 tsk malda nejlikor

1 tsk kanel

2 kkp mjöl

1 tsk bikarbonat

1 msk lingonsylt

1,5 kkp mjölk

Gör såhär:

Smöra och bröa en avlång brödform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner tillsammans med sockerblandningen. Tillsätt lingonsylten och mjölken. Rör om och fyll brödformen. Skjutsa in i ugnen i 175-200 grader… cirkus 40 minuter. Kakan ska (enligt älskade mor) vara rejält pepparkaksbrun på toppen! 

 Så himmelens gott det blev! Förträffligt till ett glas iskall mjölk.

Jag och småttingarna fejstajmade med Lilla byn till morgonen. Vi önskade en utflykt precis dit. Gärna med liten smygstart av julebakande. Och vilken omåttligt mysig fredag vi fick;

Vi har bakat och pysslat, fikat och ätit. Jag smög ut i hardcoregymmet och cyklade mig drippdroppsvettig en stund också. Och kände mig som världens lyxknös som fick chansen. Och lyx, det är det att ha en Mamma och en Pappa. Och en Mormor och Morfar. Precis så.

Till sist packade vi ihop oss, kramade älskade och susade hemåt med Rymdskeppet i mörka Novemberkvällen. Alla tre doftar vi pepparkaka och det ska bli himmelskt skönt att krypa ner i Storsängen bredvid två småttingar… den skäggige är hemma om någon timme, efter ännu ett Uppdrag. Snart, är alla samlade för helg.

Hoppas att ni haft en fin fredag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4