(Inlägget är i betalt samarbete med Impecta Fröhandel)

Lilla Oldingstäppan skulle fyllas med årets fröer. Gräslöken blommar för fullt. En liiten tuva persilja har kommit upp från förra året.. men vi dundrade ner en rad nya persiljefrön. Och lite annat, som ni ser!

Små sockerärter.

Jag älskar hur barnen pratar om tidigare somrar, drömmande i rösterna.. om hur dom springer barfota och plockar in sockerärter att knapra på direkten, eller örter till kvällsmackan innan vi drar ut på sommarnattningen i vagnarna…

Morotsfrön. Sallad. Och så hoppas vi på en hop ”långa gröna ärter” som Skrållan säger.. haricoverts alltså.

Det ser ju väldans lugnt ut nu på bild, men det här är en fartig stund vill jag lova. Alla är peppade på att få peta ner fröer och mamman försöker hjälpa åt alla håll för att inte fröerna ska segla iväg med vinden..

Och så på med lite vatten på toppen. Lillebror fixade det, galant! En fiberduk att täcka över sådden med, tills det börjat gro och kommit upp några stadiga centimetrar, då brukar jag låta fiberduken få tas bort. Odlingstäppan 2020, liten men förhoppningsvis väldigt god.

Så kom vi till momentet att flytta ut all småplant till trädgården. Jag frågade gänget om hjälp..

Jag törs inte räkna efter hur många planter det kan ha varit. Viss blomstermani misstänkt. Men ooh så underbart!!

Storebror lärde sig blomnamnen i ett knyck och blev så entusiastisk av själva skapandet av rabatterna, att ett tag stod jag bara och glodde och försökte memorera allt han sagt.. .”nämen alltså mamma! det HÄR blir SÅ SNYGGT! jag tar två rosenskäror hit! förresten, lejongap, lejongap, lejongap blir bra här!”.

Underbara unge!

Här tänkte jag mig ett stort tråg med bara koralliga astrar.

Blir spännande, jag har aldrig haft astrar förut men dessa verkar fantastiska.

Silvery rose och Chamois Turm’ heter dom två sorter jag har! Jag delade på planterna försiktigt, försiktigt. Gräver en grop med handen. Vattnar lite där i. Sätter ner plantan. Bäddar om i god jord. Och vattnar lite försiktigt som avslut. Inga konstigheter.

Rosenskära!

En favorit. Och den går bra att förså, som jag har gjort här. Och den går också väldigt bra att direktså, vilket man kan göra nu när jorden är varm. Så än äär det fortfarande inte för sent att få sig ett blomsterhav. Om jag vore du, du som nu inte försått men ändå önskar sommarblommar att plocka och njuta utav i sommar, då skulle jag skicka efter frön till bland annat rosenskära! Så tacksam och vacker en… rolig att plocka in i buketter, står sig väl och en endaste planta ger massor av blommor.

Häromdagen bävade jag lite för hur det skulle gå att få ut alla blommor, med mina tre små hjälp- stjälpredor i kring.. men tusan vilket teamwork vi hade. Bertan tog vattningen på största allvar!

Till kvällen var vi i mål. Nu hoppas vi på blomsterprakt i sommar! Så himla underbart!

Och vet ni! Just nu har Impecta rea! Vill ni kika in den, bara spana eller skicka hem något du glömt, bunkra inför nästa år eller kanske är det så att du inte försått men nu önskar ett blomsterhav i alla fall.. jamen det går ju jättebra att ordna fortfarande. Direktså nu! Rosenskära, blåklint, solrosor eller en påse ”sommarblom” med klassiska sommarblommor, är några utav mina tips. Få nu dessutom hem fröer till rea-pris. Kom till rean HÄR!

Rean gäller på alla fröer i lager, t.o.m. den 14 juni eller så långt lagret räcker.

Trädgårdslycka från mig till er!



Emmeli

G-VMBJT57ZE4