…morotskaka kan vara så god att man blir pirrig i knäna. Om. Ja då har jag ätit en sån idag.
-tack vare detta recept:
MOROTSKAKA.
Du behöver:
3 ekologiska ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
Smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
- Låt kakan svalna
CREAM CHEESE LIME FROSTING
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal och saft av 1 lime
100 g philadelphiaost
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över kakan
Det är ett hett tips att duka upp med temat rött- och turkosprickigt och avnjuta i gottgott sällskap.
Himmelskt god. Och inte alls svår att göra, jag lovar! 🙂
Mycket blev över, den är rätt mastig, och det ska få åka med på färden nästa helg. Så nu får den sova i frysen så länge. Lika bra att inte ha den synlig! 😉
Senaste kommentarer