…morotskaka kan vara så god att man blir pirrig i knäna. Om. Ja då har jag ätit en sån idag.

IMG_5664

-tack vare detta recept:

MOROTSKAKA.                  

Du behöver:

3 ekologiska ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1,5 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

1 nypa salt

1,5 dl solrosolja

4,5 dl rårivna morötter

Smör och ströbröd till formen

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt (Ha tålamod med vispningen, det lönar sig!)
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i äggsmeten
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
  7. Låt kakan svalna

IMG_5645

CREAM CHEESE LIME FROSTING

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

Skal och saft av 1 lime

100 g philadelphiaost

 

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan

IMG_5650

Det är ett hett tips att duka upp med temat rött- och turkosprickigt och avnjuta i gottgott sällskap. IMG_5660

IMG_5663Himmelskt god. Och inte alls svår att göra, jag lovar! 🙂

Mycket blev över, den är rätt mastig, och det ska få åka med på färden nästa helg. Så nu får den sova i frysen så länge. Lika bra att inte ha den synlig! 😉

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4