Somrigaste, enklaste och godaste efterrätten.
En favorit här hemma, helt klart. Blåbär och hallon, 3 dl fiberhavregryn, 100 g smör och ca. 0,5 dl socker. Lägg bären på botten av en ugssäker form, blanda ihop dom tre andra ingredienserna och smula över bären. In i ugnen, 175 grader, i ca 15-20 min. Serveras till vaniljglass! Mums 😀
Andra fyllningar: Äpplen med maaassa kanel på, jordgubbar och rabarber, bara rabarber… ja, med detta ”crunchiga” täcke fixar du en efterrätt på två röda!
Mängd bär? – efter tycke och smak. Som med alla dom andra ingredienserna. Ett ”höftigt” recept. Precis som jag gillar´t!
Åh. Min.
Så, såhär satt vi och njöt igårkväll. Vi bestämde oss för att ha iphone- och datorfritt hela kvällen. Det är så galet lätt att man bara tvär-kikar på någonting… men det kan ju faktiskt vänta. Tills nu, till exempel!
En kväll med massa skratt och varma minnen. M är fortfarande så stolt över att det är han som kommer ihåg första gången vi träffades, och inte jag. Men hallå, jag var tolv… Vi blir fortfarande helt fnissiga av tanken på att vi i år känt varandra i 10 år, dvs. sedan vi var 13 år och började i sjuan, och att vi nu är gifta. Gifta!? Det var ju bara en så där dröm, en sån man inte ens vågade hoppas på. Sånt som händer på film.
Men idag är det söndag och vi vaknade tidigt. Då blir dagen lång och det är jag tacksam för. Vi ska iväg på utflykt.
-Mot nyfödda, små..lurviga… åh vad jag längtar!
Ååååh vad gott det ser ut 😀 och vad mysig det låter med den där ”sagoberättelsen” om ert första möte tills nu liksom 🙂 !
Ni kommer säkert få ett fortsatt lååååååångt och underbart liv ihopa 🙂 !
Ha en riktigt härlig dag tillsammans och njut fullt ut!
Kram
Ja, så otroligt gott och lika enkelt att göra! 😀
Hihi, ja… det är lite overkligt fortfarande. Men såå mysigt! 😀 Tack vad gullig du är, jag hoppas och tror att du har heelt rätt!
Tack detsamma, njut av dagen!!
KRAM