Lång dag idag. Bra dag idag. Typ så..

Jag kände mig som en bra lärare idag. Det är lite coolt när man känner så. Att det liksom glimmar till i elevens ögon. Att det faktiskt är jag som hjälpt eleven fram till glimret. Jag kan ju inte spela åt eleven, jag kan enbart vara ett stöd vid sidan om och ge eleven verktyg för att komma dit den vill. Idag var jag ett bra sådant, ja det var jag.

Travade hem i mörkret, bredvid en fin vän. Vi löste ett världsproblem. Eller ett världsligt problem.. lite skillnad på den,va? 😉

När jag kommer hem har mannen maten lagad och klar, jag känner mig som en prinsessa. Å gott så in i bomben var det också! Här kommer receptet på kräft- och laxpasta:

Du behöver:

 • Laxtärningar (minst 300 g)
 • 4 port spagetti
 • 250 g broccoli
 • 1/2 purjolök
 • 2 msk olja
 • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
 • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
 • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
 • salt och peppar (att smaka av såsen med)
 • 1/2 tsk salt
 • 1 krm peppar
 • 65 g färsk bladspenat
 • 1/2 citron
 • 1 kruka dill
Gör såhär:
 1. Tina fisken.
 2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
 3. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlake (1/2 dl per burk). Låt koka ca 5 minuter. Red såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
 4. Stek laxen i resten av oljan i en het panna 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
 5. Blanda pastan med såsen, avrunna kräftstjärtar och spenat. Toppa med den stekta laxen, citron och dill.
Laxpasta alltså. Vilken grej!
En aning hattiga ord, radade efter varandra, i en aningens hattig och rörig röra…
Lite lärarsnack,en problemlösning, ett litet recept och en onsdagkväll. Äh, det var väl inte så hattigt ändå?
TA HAND OM DIG!

KRAM / lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4