Jora såatt. Så var även denna dagen till ända.

Lyan nästan stinker äpple och kanel. En rätt så angenäm stank.

Jag brukar, som du kanske vet vi det här laget,göra mitt bästa för att inte behöva köpa mjukt bröd. Jag vill veta vad jag stoppar i mig,inga E:n och konstiga nummer,det är billigare,mer miljövänligt och dessutom tuuusen gånger godare med hembakat än köpesbrödet! Det behöver inte ta så himlarns mycket tid heller…kvällens variant var bara att röra ihop och tjoff in i ugnen. Ja, sen sköter det ju liksom sig själv.

Ikväll hade jag dessutom sällis vid brödbaket, det var mysigt! <3

LÄTTBAKAD KAVRING:

Ingredienser: 

 • 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
 • 2 msk malda brödkryddor
 • 1 msk salt
 • 4 tsk bikarbonat
 • 8 dl fil (det står lättfil i receptet, men det hade vi inte hemma. Vanlig a-fil funkade prima skinka!)
 • 1 dl brödsirap

Gör såhär:

 1.  Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).
 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner fil och sirap. Fördela degen i formarna.
 3. Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.
 4. Grädda bröden ca 1 timme.
 5. Stjälp upp bröden på galler.

GOTT, GOTT, GOTT… jag längtar till frukosten i morgon!

Hoppas att du haft en skön kväll. Vi ses imorn!

KRAM / lillafrun

G-VMBJT57ZE4