Och vips var det måndagkväll.

Dagens litteraturseminarium var, hör och häpna, superroligt!  Och mycket lärorikt. Vi jobbade utifrån ett arbetssätt som heter ”storyline”. Jag har aldrig gjort det förut, men gillade det skarpt.

Väl hemma, åt jag mellis. Kvarg och ett par finn crisp…IMG_5011

… och sedan bytte jag om..
IMG_5036

…ifrån min gröna, nya favoritkofta (Gåva ifrån Mallanbrallan. Storasyster alltså! :D) till träningskläder. Nya löparskorna är ljuvliga!

  Sedan stack jag och M ner på gymmet för en träningsdate. Jag älskar verkligen att träna ihop med M. Hur romantiskt som helst, tycker jag!

Ett för musklerna gryymt svidigt intervallpass,på löpbandet, körde vi. Det är så bra att vara två så att man kan peppa varandra. Det behövdes idag. Så skön känsla när man är i mål. Ett utav alla plus med intervallträning är just att man ”kommer i mål” en hel massa gånger. Detta är triggande för hjärnan och som ni säkert vet så har hjärnan stor,stor betydelse för träningen. Är huvudet på bra humör så klarar man allt och lite till! (Det gäller såklart inte bara inom träning)

Intervallpasset: 10 gånger 1 min. Med 30 sek. ståvila emellan intervallerna.

Uppvärmning: 10 min jogg

Vidare:

1 min intervall

30 sek ståvila

1 min intervall

30 sek ståvila

osv.

Efter den 5e intervallen hade vi hög gångfart i en dryg minut. Sedan på´t igen!

1 min intervall

30 sek ståvila

1 min intervall

30 sek ståvila

osv.

10 intervaller totalt! Med lutning på 2 ifrån start. Farten var så pass hög att man efter varje minut var tokslut. (I vanlig ordning anser jag att det inte hjälper Dig om jag skriver ut varken min fart eller min vikter osv. Det är utifrån DIG du ska träna, inte utifrån mig. ;)) För varje intervall triggade jag mig själv och ökade något snäpp på farten. Mot slutet stod både lutning och farten på betydligt högre än efter den första intervallen.

Avslutade, det gjorde vi med 5 min backe i maxlutning. Farten; så hög att det var på gränsen till att jag var tvungen att springa, powerwalk alltså! Plus styrka- biceps och core.

Tuff och effektiv träning. Precis som jag vill ha det! … jag älskar känslan av att jag tagit i till max.

YEAH YEAH YEAH! Detta är en utav sakerna jag längtat till när vi varit borta! 😀

 

image (23)

Det sved, men det var roligt. Och känslan efteråt- ja, den går INTE att köpa för alla pengar i världen! På bilden; Kling och klang. Lite tomma i huvudet ser vi allt ut att vara. Men, det bjuppa vi på!


IMG_5041Energipåfyllnad i form av fetaost-biffar,avokado, bladspenat,tomater,halloumi och en klick creme fraiche. Gottit!

HAR DU/SKA DU TRÄNA IDAG? 

-kom igen, det blir kul! 😀

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4