När jag vaknade i morse och solen sken. Då visste jag, vad jag ville göra av den här dagen.

En vision och mannen är aldrig sen att hänga på, någon av mina idéer. Älskade man. Men först! En skönt promenad med en kär granne, där vi stannade till vid vattnet och gjorde dagens antal benböj. 205 stycken. Vi triggade varandra rejält och det sved fint i musklerna efteråt. Ljuvlig morgonstund som jag sparar säkert!

bild (1)

Snyggingar!

I alla fall. Vi vaknade tidigt denna morgon och efter en stund skickade vi iväg ett sms till vännerna och skrev typ:

”God morgon gänget, hoppas vi väcker er! Idag typ 16.30.30 tänds grillen nedanför vår balkong och vi tycker att ni ska komma och grilla med oss! Ta med er vad ni vill grilla så fixar vi resten! Efterrätten ska INTE ätas här hemma… En sån här dag måste man ju ta tillvara på. Är ni på? Svara fort. Och, ta med en extra tröja!

Puss/ Makarna L”

IMG_7228

När mannen åkte iväg på jobb under några timmar så satte jag igång att pyssla inför årets första gardenparty. Planterade örter i lerkrukor bland annat…. det hade nog gästerna klagat på annars, om det inte fanns 😉
IMG_7245

Jag älskar M. Jasså, det visste du redan?

-Jamen, han är bäst. Och jag älskar när han bara nappar på sin ivriga fru och hjälper mig att ro i land saker och ting. Jag älskar att samarbeta i köket. Vi är värsta bästa teamet och det blir alltid så bra. Vi gör det med kärlek, och då blir det bra. SÅ är det. IMG_7246

Potatissallad och tsatziki snodde vi ihop som tillbehör till allas grill-grejs.  Vännen, T! Här kommer receptet på salladen:

SOMRIG POTATIS-SALLAD (8-10 pers.)

3 kg potatis, en rödlök, ett paket sockerärtor, en röd paprika, 200 g fetaost, rosmarin, salt, peppar, olivolja och solroskärnor på toppen!

Koka potatis, låt den sedan svalna. Finhacka lök och paprika. Lagom-hacka ärtskidorna och fetaosten. Blanda alla ingredienser. Och knipsa gärna några blad färsk timjan över!

Lätt och tok-gott!
IMG_7249

Jag kom på att vi hade glömt att köpa något att dricka. Men, med vatten i kranen och lite fantasi så löste det sig. ”Hallon-vatten”, en ren och törst-släckande hit!
IMG_7252

Maja-hunden var också bjuden. Såklart!IMG_7268

Gänget! <3
IMG_7270

Jag och M grillade kycklingfilé. Ljuvligt!

Och sen gick vi in och värmde oss och diskade och donade och jag kokade jordgubbssylt och strödde i vaniljpulver i den, och det blev så gott så jag övervägde att gå och gömma mig och äta upp allt själv, istället för att ta med den till det där efterrätts-stället vi hade funderat ut.

Men vi packade med oss kaffe och efterrätt och drog iväg. Till det där stället vi var förra söndagen. Där vi vattnet. IMG_7279

Jag tycker såå mycket om att bjuda hem folk och pyssla och grejsa. Jag njuter av att göra fint och mysigt och se hur vännerna uppskattar det. Ja, M också, förstås. Squashkaka med varm jordgubbssylt och grädde till. Det var kvällens efterrätt. Denna kaka måste jag ge dig receptet på, men en annan dag!

IMG_7280

Hemkokt jordgubbssylt.

IMG_7288

Gott!IMG_7282Maja. Så vacker!

IMG_7290

Kärlek  som visas mellan två nära vänner….. E och M ger kaffe åt varandra. 😉IMG_7299Att kasta sten är tydligen helt galet roligt. Småpojkarna och Maja. 😉
IMG_7285

Tack för dag och tack för ikväll!

Vi, Jag och M, är evigt tacksamma för människorna vi har runtomkring oss. Älskar, älskar, älskar.

Ikväll kommer vi att somna gott med ett varmt hjärta. Och… det tar på krafterna att vara festfixare!  😉

GODNATT!

KRAM/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4