Ooohlala…

…Nu är jag så trött att ögonen går i kors och jag undrar hur jag ska klara dom två sista dagarna med 4 grejer att checka av. Början på veckan, måndag och tisdag, hade jag det så lugnt att både kropp och knopp hann fatta grejen med sommarlov. Oh well, bara ladda om antar jag…

Denna dag har varit i flängigaste laget må jag säga. Det började lugnt och skönt med frukost ute och en lång pw vid vattnet..

bild (38)… otroligt varmt idag och jag kom hem med härliga lökringar….

Väl hemma så visste jag att allt behövde flyta på för att jag skulle hinna med…. jag skulle baka en kaka till kvällen. En långpannekaka som jag insåg inte alls täckte en hel långpanna när jag började ösa ut smeten. Så det var bara att börja om och göra mer smet och kära nån vad det såg ut i köket. Om jag blir stressad när lagar eller bakar, då finns det ingen hejd. Jag kastar och skvätter och stänker och aallllt är framme och ojoj vad det verkligen INTE går fortare. Men tillslut, enligt ”mitt schema” alldeles för sent, blev den där himla ”sommarkakan” inskjutsad i ugnen..

En snabb lunch och en supersnabb dusch där jag prompt tyckte att jag skulle hinna raka benen…. ett tips! GÖR ALDRIG DET NÄR DU HAR BRÅTTOM. Blodet sprutade härs och tvärs. Hellskotta också! På med plåster, klänning och en sista check i spegeln innan jag skulle rusa ut genom dörren… jädrar, klänningen är genomskinlig, föör genomskinlig för att vara ”ute bland folk”. In igen, hittade någon slags cremevit cykelbyxa i garderoben ( Tack Gud för den, bra shoppat!).. perfekt! I iiiilfart cyklade jag ner på stan och gjorde tusen ärenden i ett knyck, bland annat köpte blommor till fina vännen som skulle ha konsert. Så dit drog jag direkt ifrån stan, (såå duktig du är, C!!) och där fick jag ju i och för sig en lugn stund. Efter konserten, direkt hem för att äta, ta ett samtal (där jag efter avslutat samtal fortfarande gick och höll telefonen vid örat, haha!… stressad tjej) och fixa kakan i en burk..

IMG_7962.. och ja självklart var jag tvungen att fota det också! Allt som jag tycker är fint vill jag fota. Förstååår du hur mycket bilder jag har!?

Ja och den där ”dagens” kom jag på att jag ville fota också, för att dela med mig av mitt klännings-kap, till er. Och det tog egentligen alldeles för lång tid. Men det var ju så vackert ljus och jag hade ju en så trevlig fotograf… ja, du hör ju- inte lätt! 😉

Middagen blev en kesella-burk, som sveptes i ett nafs för att sedan i tok-fart cykla upp på skolan igen och fixa. För ikväll har vi haft konsert. Jag och några klass-kompisar drog ihop en konsert med våra elever. En ny erfarenhet, att inte bara ha sig själv att tänka på i spelsammanhang.  Det gick hur bra som helst och jag var så stolt!

Och nu är jag då hemma och har kokat mig två ägg som jag tänkte tvinga mig själv att äta i luuuuugn och roooo ute på trappen. Sa jag att jag saltade ägg-vattnet? Jo, men det gjorde jag i alla fall…. stressad tjej.

 Allt för att jag vill hinna allt och vara överallt och fixa och piffa och på toppen av det, vara en sån som vägrar göra något halvdant. ”Duktig flicka”…. nja. Man behöver ju inte alltid hinna allt och göra allt så himla piffigt. Men det äär ju så svårt att göra om en gammal get (Jag). Mitt i allt fläng har jag ändå lyckats njuta och det är ju ändå det viktigaste! Njuta av att ha viljan och orken till allt.. att svischa runt som en gasell genom allt. Jag tycker om att känna att jag lever. ”Jag är ju ung” som mor brukar säga! 😉

ÄGG, ägg! – MERA ägg! – Ät så får du….

SKÄGG! 

(En del av texten ur en låt jag sjöng med några småttingar för ett tag sedan;) )

Flummiga jag säger nu: MÅ SÅ GOTT och TA HAND OM DIG!

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4