Det är morgon i vårt sommarhemma.

Kaffebryggaren jobbar på med morgonkaffet, någon galande typ sjunger ihärdigt på radion, Liten gungar i babysittern med så många trasor han bara orkar ha omkring sig. Jag och mannen äter frukost och jag tjatar på om Skaa Sixten få en katt eller inte? . Mannen svarar men älskling, du bestämmer. Han är inte dum, den där M. Han har kommit på att om han säger så, gör vägarna fria och ger mig hela bestämmanderätten… då fegar jag ur. Men titta här

IMG_9942

 Det där är Torsten. Eller Torstina…. rättare sagt. Jag vill att S ska ha en katt som heter Torsten. Så den  får väl heta det, oavsett, tänker jag.

IMG_9943Det här är PastellFlickan. Titta lilla minimannens hand och den där minikatten. Så gulligt att jag dör söthetsdöden en sväng. Pastelle skulle hon kunna heta, katten menar jag.

Åh. Det är samma visa, varje, varje sommar. Då är jag på väg att tacka ja till minst en eller ett par kattungar. Dom är ju så förbenat söta. Sen får jag orden tänk på att den sen kommer dom hänga i gardinerna, riva ner blomkrukor och dra in möss. Då backar jag. Det är samma visa, varje gång. Men… S vill ha en katt, säger han. Så vi får se. 

Det var kalas igår. För min Svågge som varit med i familjen, längre än jag är gammal, och som är lite som en storebror mer än en Svågge. Storan och han låtsades att jag var deras, när jag var bebbe. Kalaset var lika mysigt som alla kalas där i Mäjadalen. Och tårtan…

IMG_9919

Mhm…

IMG_9924IMG_9936IMG_9932IMG_9925

Så idag är det lördag. Kaffebryggaren jobbar på, jag tjatar om katt. Mannen mumlar något om benen alltså… och igår var det kalas.

Det finns inget att klaga på.

Må så gott!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4