Vi bakade äppelpaj igårkväll. IMG_7433 En sån där superenkel, snabbgjord och väldigt god en. Jamen, en vaanlig hederlig smulpaj, med havregryn i smulet. Den paj jag alltid tycker vinner i längden! Går att variera med alla sorters bär. Med äpplen i, så har vi pajklassikernas klassiker! IMG_7435Skär bara upp så mycket äpplen att det fyller den form du valt. Strössla över MASSOR med kanel och lite socker och rör runt. Till en såndär vanligt stor pajform, för 4-6 personer, behöver du 100 gram smör, 2 msk socker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn. Jag halverade allt, blev lite mer lagom över då, till bara två personer.

IMG_7441

Smält smöret och blanda sedan ihop allt till ett endaste smul, och strö över kaneläpplena.

IMG_7444 Tjopp, tjopp, så är det klart och skjuts in i ugnen, i 200 grader. Cirkus 20-25 minuter. IMG_7452Efter att bäbisen hade somnat igårkväll, kröp jag och mannen upp i soffan, med varsin skål. Ekologisk vaniljglass och äppelpaj på egenplockade äpplen. Det, kittlade dödsskönt i kistan! Alldeles komamätta efter brakmiddag och efterrätt, somnade vi i ett enda trassel i soffan. Man måste liksom trassla in sig i varandra där, för att få så mycket plats som möjligt. Vääldigt mysigt. Vi somnade. Vaknade mitt i senaste natten, som två yra, efter att ha sovit i flera timmar där. En mysig och lugn fredagkväll.

Och idag vaknar vi till lördag.

M ska i vanlig ordning iväg och jobba, men inte förrän om några timmar. Så nu passar vi på och teamar i köket; jag dagbokar och han hackar äpplen. Inte riktigt den fördelningen som är tänkt, så jag ska gå och hacka jag med. Äppelmos är på g här hemma och solen är på väg fram, där utanför fönstret.

Det blir nog en fin lördag, det här.

Allt gott!

 

 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4