Idag var och är det en sån där dag som jag, redan när jag vaknade i morse, hade bestämt mig för att ta tillvara på till max och lite till.

IMG_1509_wm

Frukosten i morgonsoffan blev asstressig till slut…. typiskt. Men vi hann i alla fall till optikern och jag kom dit och babblade på med glasögonsnubben på direkten, ungefär som om jag kände honom och kunde hela utbudet på glas och bågar och hela faderitten. Han såg lite chockad ut först, men det tog sig! Alltså. Att jag aldrig lär mig. Att jag aldrig kan vara lite lagom. Prata lite mindre. Fråga lite mindre.

I alla fall.

Testet gick bra. Jag ratade samtliga fyra bågar som jag älskade i fredags men nu inte kände för en endaste en. Och så frågade jag istället glasögonsnubben om det inte fanns någon liknande den han hade, och det fanns det. Ha,ha, så roligt. Jag fick den gladeligen framplockad till mig och kände på direkten att den här blir det!. Det är så det ska kännas. Ska bara vela några dagar till, först.

Och årets första julklapp är köpt. Puh. Jag tycker att det är svinjobbigt att gå i affärerna nu, skulle lätt kunna ruinera mig själv. Tack och lov har jag någon slags form av självbehärskning. Men jag förstår verkligen att köpsifforrna går upp som dom gör under denna tiden på året. Det är inte bara julklapparna som gör att konsumtionen drar iväg… allt pynt och krafs och hej-och-hå som liksom bara kastar sig över en så fort man kommer in i vilken affär som helst. Det liksom skriker KÖÖÖÖP! KÖÖP FÖR HELSKOTTA! 

Nåväl.

Vi var så jädrans nöjda efter att ha hittat den första klappen för året, att vi liksom slutade julklappsletandet i ren eufori, som om vi var färdiga liksom. Vi drog till Stor-ica för mathandling istället och sen hemåt.

IMG_1516

Vi lagade god lunch. Färsk pasta, sån där med kräftskjärtar och massor av olivolja som smaksats med ett gäng vitlöksklyftor, persilja och färsk chili. Jordens enklaste. Och så, så himla gott. Lägger sig som ett varmt täcke i magen.

Vi klädde sedan på oss varma kläder och gick ut. Det har varit vansinnigt vackert väder hela dagen. Sol! Och gnistrande snö och en drös minusgrader.

IMG_1528

Här hade solen precis gått ner och himmelen var svagt, svagt rosa. Vackert, visst?

När vi kom hem passade jag och M på att träna ett styrkepass tillsammans. Det var såklart jobbigt, men så himla roligt med sällis. Det var längesedan nu!  Och nu har jag tänt en massa ljus och det doftar så gott! Liten sover fortfarande ute i vagnen. Friskluft och varm voksi… likamed långsovning. Jag och mannen ska börja laga middag, en så oooerhört efterlängtad sådan; julkorv och rotmos. Ett gäng vänner kommer över på middag också. Såna som är lika taggade som vi på det där med julkorv… det är ju inte alla som är storförtjusta i det där. Men vi älskar det!

Japp. Det här är en onsdag som vi tar tillvara på till max och lite till. Älskart!

Hoppas ni har en fin onsdag, ni med!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4