28062015-IMG_7135Jag har inte visat er bilder från den där kvällen när vi för andra gången åkte upp på fjället med stora matsäcken och våra älskade nära. Till vår lilla fäbostuga där vi njöt middag och kvällssol och sommar.  Det var den där söndagen när jag och M på förmiddagen sprang uppför skuleberget. Det var en varm söndag och den kunde omöjligt sluta på ett bättre sätt. Jag och M hade bjudit med våra älskade Päron på tack-för-flytthjälp-och-tack-för-allt-middag och då dessutom Sväggan med familj var hemma, så kunde ju dom också följa med, mysigt!!

28062015-IMG_7079

Först var det välkomstskål med iskall jordgubbe i hallonlemonad. Sen dukades middagen upp på lilla bron; 28062015-IMG_7084 Kycklingsallad med bröd och goda ostar och dryck och sånt. 28062015-IMG_7085

Liten dukade upp sitt eget hak som den sköning han är…

28062015-IMG_7092

Sen låg vi på filtar, lekte med småbarnen, klappade Torehunden, suckade med dom mätta magarna och bara njöt.

Sen sörplade vi kaffe och åt den där kardemummakakan jag snott ihop innan vi drog iväg. Kanske den snabbaste kakan jag någonsin bakat!

28062015-IMG_7117

Med vispad grädde och jordgubbar blev det som en tårtbakelse.

Så njöt vi tystnad och lugn en stund till. Liten var ute på sin egna färd, i linnet han ärvt av älskade storkusinen… det som den där dagen passade så vansinnigt bra. Ett grönt litet linne med granar, fäbostugor, gärdesgårdar och allt möjligt gulligt..

28062015-IMG_7094 28062015-IMG_7124 28062015-IMG_7120

Så åkte vi hemåt, varma i hjärtana efter en så fin kväll i det höga gräset, utanför den där lilla stugan som bor på ett litet fjäll och som nu är våran.

28062015-IMG_7147

Och det slog oss, både mig och mannen igår. Att vi kanske, kanske börjat landa lite nu. Vi båda fick nämligen nästan en liten sån där shit-vad-stort-det-här-är-!, har-lilla-Vi-köpt-på-oss-en-sån-här-stor-gård-kära-nån-vad-läskigt-känsla…. Men vi vill det här. Mer än mest av allt.

Det är skönt att börja landa. Det senaste året som på ett sätt sagt svisch och gått hur bra som helst, och på ett annat varit oerhört krävande och mycket på många vis. Året kommer i kapp oss helt enkelt och ser vi tillbaka så kan vi konstatera att där vi är idag, är för att vi verkligen kämpat och gjort allt vi kunnat för att ta oss hit. Tillsammans.

Och, nu är vi här. Planen med allt från preggotet i samband med högskolestudier, mannens företagande till barnafödande, Examen för mig och till att kunna köpa vår drömgård. Allt det där, med största fokus på att göra vårt yttersta för att vara dom bästa föräldrarna till vår älskade Liten… allt det där, har liksom gått så himla bra och vi är så, så tacksamma. Men det är faktiskt så; saker och ting har inte bara blivit av sig själva…Det är tack vare det team vi är, Lilla familjen.

Så igår kom den där pusten…

vi är här. vi ska stanna här. vi är hemma. vi kan andas ut. 

Otroligt skönt.

28062015-IMG_7144

Den där mannen, alltså. Finast på jord.
28062015-IMG_7145

Åh.

Och idag börjar det snickras här på gården. Jag och Liten kommer nog garanterat mest känna oss i vägen, så vi drar till havet och Sommarstugan istället! Känner på mig att det kommer bli en strålande lördag.

Lillafrun