16072015-IMG_8358

Idag är första dagen på jagvetintehurlänge som jag vaknade upp bredvid min älskade make. Varje morgon som jag och Liten har vaknat, har mannen varit ute och snickrat eller hållit på med infarten. Flitig som få. Nu är infarten i princip klar och ett delmål med verandabygget är snart, snart avcheckat. Så vi åt till och med frukost tillsammans och var ute och lång-gick med vagnen, hela familjen. Det, var längesedan! Jag och Liten visade allt vi upptäckt senaste tiden, till exempel den brusande ån. Minimannen visade sin pappa hur ån rör sig (viftar med armarna utav bara vettet.) och hur den låter (oklart. Jag försöker göra ett svischigt ljud, men S tycker mer att ån låter som en häst-katt-bil, typ).

Efter lunch åkte jag och Minimannen iväg på eget äventyr. PappaMorfar skulle spela med sitt spelgäng på After Beach. Stencoolt och något vi icke kunde missa. Och så himla bra dom spelade! Stolt Lillan, helt klart. När vi sedan rullade in på gården nu ikväll, hade mannen ordnat middag. Något som inte heller varit så vanligt senaste veckorna (vi teamar tillsammans; M snickrar och jag sköter markservicen och Miniman. Funkar så bra. <3 ), så jag njöt så.

Och huuur god var inte den där sommarsalladen han ordnat!? Så god att jag måste ge er receptet. Eller rätare sagt ingredienserna. Mängd är efter tycke, men på ett ungefär;

16072015-IMG_8356

Sommarsallad;

Till ca 4 personer. 

2 knippen färsk, hyvlad sparris

2 hackade avokado

2 lagomstora hyvlade morötter

1 hackad röd paprika

Bladspenat (typ en liten påse. Funkar nog jättebra med ruccola också!)

Kokt färskpotatis, hackad i bitar (typ en kastrull full… eller som mannen sa när jag frågade honom om potatismängden; ”en panna pärer!”)

Rostade pinjenötter (en liten påse)

Olika starka, köttiga, korvar. Penga-skivade och stekta. Mängd efter behag!

Olivolja

Salt & Peppar

Några skivor hyvlad präst- eller västerbottensost på toppen

16072015-IMG_8359

Otroligt gott. Fräscht och somrigt!

Nu väntar julikväll här hemma på gården. Ett sista kvällsrace av lek och sen när Liten har somnat ska jag och M ta oss varsin löptur i kvällssolen. Idag är det sommar!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4