18092015-IMG_2883

 Vår början av helgen, ja.

Det var jag och Liten, vi hade disco och rev ner gardiner och fredagsdansade till vår favoritlåt just nu (Dör för dig) så det stod härliga till.
Sen kom älsklingspappan hem och då hjälptes vi åt, alla tre. M spikade upp tavlor,skruvade ner gamla gardinstänger och upp med nya som han köpt helt enligt frugans önskan.

18092015-IMG_2923

Äntligen har familjefotot fått sin plats.

Och jag finstädade i salen. Ni vet, varenda vrå. Putsade fönster, strök och hängde upp nya gardinerna, torkade varenda prisma i lampkronan och så vidare… och det tog tiiiid innan vi var helt färdiga, om jag säger så. Hann bli mörkt och jag, städomanen, var till och med skitless och sådär.. men vi gjorde det ju som en gemensam aktivitet, det där projektet. Till exempel var någon på tivoli mest hela dagen och åkte karusell (dammsugare) och fick sockervadd (russin i liten glasburk. pillrigt göra för en ettåring!). Men vi hade våra raster också. Pussade på Miniman och läste hans favoritböcker. Och när Liten sov ute i hällregnet; 18092015-IMG_2928då päronen passade på att träna tillsammans.

Jag hade också varit iväg och köpt fredagsblommor och hämtat ut mattan som bestämt sig föra att komma helt jätte-lägligt just igår, ordnat med tvätt, kokat jordgubbssylt och gjort en efterrätt… puh. Vi high-fivade efter ”arbetsdagen”, jag och mina pojkar. Jag och Liten blev då bjuden på en rent himmelsk middag som mannen stått i timmar och lagat;

18092015-IMG_2946

Ugnsrostade rotsaker, rostbiff, vaaansinnigt god sås, fetaostcreme till dom ugnsgratienrade rödbetorna, sallad och så min favorit-crush i glaset. Jag var i heaven.

18092015-IMG_2954

Sen åt vi efterrätt i den nypiffade salen. Falsk ostkaka (kanske en utav mina absoluta favoritefterrätter. Finns recept HÄR!) med nykokt jordgubbssylt och vispad grädde till. Så hiiimla gott!! Fast det var inte så värstans rofyllt…. lillungen var helt galet busig att hans päron satt mest och jonglerade med kaffekoppar och efterrättsfat samtidigt som dom försökte få det lilla energiknippet att inte leka cirkusartist precis mitt i. Lite småkaosigt men ändå så himla mysigt. Lugnt avslut på dagen fick vi oss när vi tog den där friska kvällspromenaden med pyjamasklädd Miniman i vagnen.

Sen somnade jag visst bredvid lilla Minimänniskan när jag ”Bara skulle ligga och mysa en stund bredvid honom i storsängen” och vaknade någon timme senare, mitt i natten, när mannen släckt alla ljus och smugit i säng han också. Snöpligt, liksom. Jag var på riktigt skitsur när jag vaknade för att gå och borsta tanden….

Men!

-Idag är en ny dag. Himla fräsigt.

Jag har precis kommit in från en löptur i helt ljuuuvligt höstväder. Äntligen är solen tillbaka!!  M ska iväg på uppdrag snart, men kommer hem inte-så-sent ikväll så då tusan ska vi sitta i den himla salen tills håret börjar gråna på oss, och jag ska inte somna. Sådetså. Idag ska jag och Liten har mysdag. En lugnare och mindre jättehyper sådan, till skillnad från igår. En sån dag man inte stupar i säng av. Det blir bra.

 

Ha en god helg, alla ni!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4