23102015-IMG_5120Alltså;

Den här fredagen. Helt sonika fantastiskt bra.

Vi vaknade till fredag, alla tre hemma. Jag var fortfarande varm i hjärtat (och idag ohyyyyggligt trött) efter en pangbra torsdag med första halvan undervisning precis som vanligt och med en eftermiddag och kväll där jag fick vara med, tillsammans med Världens Bästa Kollegor, och lotsa  en sisådär 200 11åringar genom en helt makalööst fin Hela-Världen-Konsert. Storband, Vokalensemble och Asylkör fanns också med på scen. Så mäktigt och vackert. Konserten hade sin andemening i att vi ska Hjälpa På Värld. Hela världen.

-`Hjälp vår värld. Att bli en bättre plats. För Dig. Och för Mig. Och för alla på jord. Låt oss skapa trygghet. Bry oss mer om varandra. För en bättre värld, för Dig och för Mig. ´

Fantastisk. Men helt förfärligt att efteråt få reda på det fruktansvärt tragiska som under dagen hade hänt i Trollhättan. Så idag har vi kramat på varandra lite extra.

23102015-IMG_5178

Vi tog en skön morgon med långfrukost och kaffesörplande. Så kastades alla mattor, kuddar och täcken ut på Verandan för vädring.23102015-IMG_5177 Så tvättades det och grejades. Innan vi tog paus från det och gav oss ut på förmiddagspromenad.

23102015-IMG_5130

Innan vi drog iväg var jag såklart tvungen att gå och se till mina små kvittriga liv. Ny mat fylldes på men jag är nu så sugen på att testa sätta ljuslyktor i dessa någon kväll. (HÄR har ni ju morgonens inlägg där ni kan läsa mer om vår nya kvittriga del av trädgården, tack vare Wildlife Garden).

23102015-IMG_5125

Helt ljuvligt väder idag. Efter långpromenaden kurrade magarna. Lunch och sen var det fullt bus

23102015-IMG_5148

Stå på huvudet på kökssoffan. Det är ett partytrick Liten har…. livsfarligt säger mamman och pappan som sitter som på nålar bredvid honom.

Sen la M Liten i vagnen och jag fick feeling och drog filten över mig på kökssoffan. Och somnade!!! Så vaaansinnigt skönt. Bara en powernap så jag fick orken att ta tag i allt det där som väntade på mig; bädda rent och dammtorka och dammsuga och skura golven och sådär. Mannen drog iväg och handlade. Teamwork alltså!

Och när det bara var golvskurning kvar, då körde jag och mannen ett grymt tabatapass tillsammans. Svetten droppade och pulsen var skyhög. Känslan efteråt; skakig och endorfinig.23102015-IMG_5188 Sista städningen gick som hejsan och så firade vi med jordgubbssmoothie i ett skinande rent kök när Liten vaknade.

23102015-IMG_5194

Jag äälskar när det är nystädat och doftar skurmedel och att dessutom veta att vi ikväll får krypa ner i en vädrad bädd med nya lakan. Ooh..

23102015-IMG_5196Liten har också var sak på sin plats. Just nu….

Nu är det kväll och vi har pastakoma deluxe. Mannen har precis bjudit mig och Liten på vaaansinnigt god middag. En favorit vi har här hemma. 23102015-IMG_5209Världsgott och Superenkelt;

Fräs hackad persilja, hackad chili och hackad vitlök i redigt mycket olivolja. Fräs med massor av kräftstjärtar i olivoljan, bara typ en halvminut eller så. Koka färsk pasta. Blanda allt sammans, salta och peppra efter tycke och smak. – Och njuuuuut! Vi åt till varmt bröd och doppade i vitlöksröra a´la mannen. Say no more. Mathimlen…

Vissa dagar är bara så himla, himla härliga. Det här har verkligen varit en sån. Nu väntar finsoffan på oss och en skön fredagkväll.

Önskar er en god fredagkväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4