18112015-IMG_6422

 

Titta!

Jag har hittat en grrraan!, som Lotta på Bråkmakargatan sa med sin största lilla röst. Min lilla gran ramlade inte av ett lastbilsflak, likt hennes. Men typ. Och nu står den där i zinkbaljan som om somrarna har varit full med tomatplantor och ser nu istället lite mer vinter ut. En liten tjuvstart inför Julen.

Igår hade jag en riktig energipåfyllardag; först långpromenad efter frukost med pojkarna. Och sedan svishade jag iväg till Storan och våran Löpdate. Vi sprang långt och pratade i massor mellan flåset uppför backarna. Jag hann inte ens vara rädd för Björnen som är där och härjar, där vi sprang. Jag återvände hem igen, redigt hungrig och fick fortsätta min ego-stund med att äta lunch alldeles själv. Liten sov ute i vagnen och mannen höll på och gjorde ännu mer vinter ute; dels slingrade den där  pytteljusslingan om lilla granen, tömde sandlådan på leksaker, plockade och fixade härs och tvärs.

Och sen drog M iväg på uppdrag och jag ordnade med, och tänkte ut,  julklappar så mycket jag bara orkade. Julklappar tycker jag är som roligast när man tar sig tiden att fundera. Jag avskyr att gå i affärer och inte ha en aning om vad jag ska köpa. Värdsligt problem, men en velpotta som jag får hybris av sånt. Visst kan man få bra tips där man går, men det är skönt att ha en liten tanke innan, tycker jag. Ja, så tjuvstartade jag och Sisse lite till, med att hänga upp någon julig ljusslinga här och där, här hemma. Så himla mysigt! Nu väntar vi bara på snön, så att stämningen kan infinna sig på riktigt!

Och idag är det torsdag, ja! Hepp hepp!

Önskar Dig en fin dag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4