25122015-IMG_7536 Hade ni det också såhär igår? Juldagslugn. Så himla, himla skön dag tycker jag! Goda Julafton med massor av förväntningar från både stora och små och en fullspäckad dag. Allt det där, som ju är väldigt härligt och också lite småkörigt, ligger då i hjärtesaken och julen tar den där vansinnigt sköna vändningen och bara blir sådär himla, himla lugn.

Jag började min dag igår snortidigt. Var iväg på Julotta trots att hela världen såg ut som en isgata. Men det märktes inte när jag körde bilen. Rymdskeppet med sin fyrhjulsdrift uppskattas så galet mycket dessa halkdagar när vi ränner runt på Höga-Kusten-branta backar. Från ett vackert vinterland under Julafton så har vi nu plötsligt pissregn och ishalka. Men Julottan var lika mysig och vacker i alla fall. Att efteråt komma hem till ett hem där älskade pojkar fortfarande sover, krypa ner bredvid dom och somna om en stund innan vi sedan traskade till Farmor&Farfar på brakJuldagsfrukost…. ja, allt det där var fasligt fint.

 

25122015-IMG_7533Juldagen. Ungen lekte med kusinen och sina nya leksaker. Och hoppade i finaste mysplyschen han fick av Mormor och Morfar i julklapp. Mamman hade också sin nya mysdress och ulltofflorna från mannen.

När hon som inte riktigt är van att ta det sådär lugnt, tagit det lugnt tillräckligt länge… då hoppade hon ur mysdressen och i löparstassen istället. På med spikskorna och sen drog jag iväg. Jag är som ett monster med dom där skorna, halkar inte till en gång. Så efter en skön fast rätt tung löptur återvände jag hem till piffade pojkar. Jag ordande till mig själv lite och sen drog vi i vanlig ordning i väg till min Moster G och Morbror S. Gullmänniskorna som, som alllltid, skämde bort oss och en drös med familjemedlemmar på såå god juldagsmiddag. Vi rullade ut där ifrån på kvällen, efter massa mat och skratt och spel och sång.  25122015-IMG_7548 En Juldagstradition som ligger oss varmt om hjärtat. Mannen var snygg i sin nya julklappströja han fått av frugan.

Och i natt har det blåst Staffan-storm och julgranen där ute på gården är på snedden och lyser inte längre. Typiskt. 26122015-IMG_7557

Vi har ägnat morgonen åt att kika på julklappar vi ännu inte hunnit leka med. Liten har bakat kaka! och tuffat tåg. Nöjd lillkille.

26122015-IMG_7561

Nu är hela Lilla Familjen shoppingtaggade och påväg mot norr och Staden Ö. Jag avskyr ju egentligen rea och att trängas bland mycket folk, men vi är lite utflyktssugna och ville hitta på något… så vad tusan!

Allt gott!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4