05012016-IMG_7875

Igårkväll efter träningspasset så sörplade vi en ljust rosa, skummig, iskall jordgubbssmoothie. Det har varit ett tag där vi glömt bort våra smoothisar. Men nu är vi peppade igen. Till frukost gjorde vi en med en herrans massa blåbär i. Liten tycker att det är helt vansinnigt gott och vill ha meja, pappa meeeja! hela tiden. 05012016-IMG_7879Med blåbärsmustach på både stora och små. Så börjar vi denna dag; en utav dom sista, sista på Jullovet. Vi njuter till fullo av varje minut. 05012016-IMG_7876

Vi gör vår Smoothie på Kvarg eller Turkisk Yoghurt. Banan. Antingen en skvätt ekologisk äppel- eller apelsinjuice. Och så massa, massa bär av valfri sort. Jordgubb är nog min favosmak. Blåbär är också väldigt god. För att inte tala om mango… Inga precisa mått, som ni märker. Man kan liksom hiva i lite vad man vill.

I övrigt?

Känner jag precis samma känsla som alltid denna tid. Nytt År och jag känner direkt att Våren är inom synhåll. Vi är på den här goda, goda halvan av året. Det är vintermånader kvar, aaaapselut. Men dom där förskräckligt mörka, om än väldigt mysiga månaderna, är liksom passerade. Denna gång som första-gång i vårt eget hus. Det har varit fint och speciellt. Och nu är jag tvärpeppad på att få möta våren här.

Nu kan jag nästan bara tänka på att dansa ut Julen här hemma. Packa ner det röda och hiva upp i kartonger på vinden. Fram med ljusa tyger. Ha en massa tullisar i rosa. Ett pastelligt kök. Bara vetskapen om att det bliir ljusare, än om det inte märks så tyligt ljust nu. Men vi vet. Den vetskapen älskar jag.

Näpp, nu ska vi ta tag i den här dagen. Hoppa ur morgonrocken, klä på oss och gå ut i friska luften och leka i snön.

Ha en god Trettondagsafton!

Lillafrun