15012016-IMG_821615012016-IMG_8215 Åh som jag har njutit idag.

Hoppas Liten gjort detsamma, men jag tror det. Är ganska så säker faktiskt. Vi har haft riktig Mamma-Liten-dag. Morgonen var så mysig, vi satt i Storsängen och plöjde Alfonsbok efter Alfonsbok. Sisse är heelt galen i Alfons just nu. Det är ju rätt långa böcker, men jag kan läsa tre på raken och då är det inte han som är less, utan snarare jag…

Vi bakade med julklappen vi inte provat också.15012016-IMG_8219 15012016-IMG_8218Play Doh-degen i härliga färger.

15012016-IMG_8226

Liten har ju börjat visa intresse för att vara med när det bakas och lagas. Så att få sitta med deg och skära och dega och greja, alldeles själv. Det, är toppen tycker lillvännen.

15012016-IMG_8227

Precision.  Med lillfingret rak ut och allt!

Men jag ska nog göra egen trolldeg nästa gång. Den är nog lättare att dega med och stinker inte kemikaliebomb. Vi tyckte ändå att vi hade en fin bagarstund. Men plötsligt tog den tvärslut och traktorspanande hamnade på tapeten.

15012016-IMG_8237Efter lunchen klädde vi på oss och gick ut. Liten somnade gott och jag njöt som bara den av det fantastiska vädret. Sol, inte så många minusgrader, inte såå mycket blåst och glittrande snö överallt. Jag satt ute på bron en stund när vi kom hem, Liten sov och jag sörplade varm fruktsoppa som var kvar från häromdagen.

15012016-IMG_8245

När Sisse vaknade hjälptes vi åt att packa lilla helgväskan. Med pyjamas och mjukisar och sånt.

15012016-IMG_8253

Sendrog vi iväg med silvriga Pärlan, som Sisse numera säger är Mammas brumbrum (Yes, coolt med egen bil! Sorry mannen!) , rejsade förbi blomsteraffären på byn och köpte blommor till älskade och till sist hamnade vi vid mitt älskade hemmahemma. Hemma hos Mormor&Morfar och Torehunden. Liten har matat Torehunden med godiset han hade med åt honom, jag har kört ett urjobbigt och lika svettigt cykelpass och nu har vi ätit en toookgod och preggoönskad räkfrossa till middag. Ni vet, massa räkor, gott bröd, avokado, ägg, sur citron och ja, bara sånt jag är tokig i just nu och med lyxig apelsinjuice till. Ja, ni hör ju; preggot är mer än nöjt! Och jag fåår inte ens hjälpa till med disken nu, inte klokt så lyxigt! Och jag tänker inte tjata, för hujedamig vad jag är less på att diska, och mina händer ser ut som stryk. Vi har ju ingen diskmaskin hemma. Eller nu har vi faktiskt en diskmaskin…. bara det att den inte har någon plats, ännu. Men snart!

Så ja, vi avslutar med andra ord den här fredagen på bästa tänkbara sätt!

Ha nu en så god helg allihopa!

Lillafrun