06022016-IMG_9182Medan lapphandskarna föll där utanför, hade vi morgon här inne. Vinkade sedan pappan hejdå för en dag av uppdragande. När han åkt drog jag och Sisse igång ett träningspass. Efter gårdagens löptur blev det idag ett styrkepass för överkroppen för denna mamma. Hejja mamma! sa lillvännen stup i ett. Bästa extravikten. Bästa PT:n. Bästa hejjaklacken.

Och sen, till dagens höjdpunkt för Sisse…

06022016-IMG_9166

-Foffa! (Torehunden) dumpades innanför dörren av Mormor&Morfar, som var på väg på trevligheter.

Hej Foffa! Hej Foffa! Heeij Foffaa! 

Ja, Liten är helt kär i Torehunden och vet inte till sig hur mycket han ska krama på honom. Håller lillarmen om lurviga typen och tillsammans är dom bara helt ljuvliga att titta på. Förut tyckte Tore att Sisse var stendryg. S visste liksom inte hur han skulle bete sig och kunde efter snällt klappande ge Tore ett ljuvnyp eller så. Men nu är dom så glada i varandra. Fast Tore blir lite Sisse-utbränd efter ett tag, men det bryr sig Sisse om ett endaste dugg.

06022016-IMG_9168

Vi gav oss ut alla tre tillsammans. Efter tung, tung (för Morsan alltså) snömoddig promenad med vagn och hund och avslutande handling, så landade vi hemma. Pojkarna ägnade sig åt sånt här;

06022016-IMG_9174

Liten sov i vagnen och Tore på min sängkant… 06022016-IMG_9186

Och jag la mig på sofflocket i köket en stund jag också. Kökssoffan är en utav mina favoritplatser här hemma.

Sen satte jag en semmeldeg som skulle jäsa i en smärre evighet (nästan två timmar). För att inte utbakningstid och gå-ut-med-Torehunden-för-kissrunda-tur nu skulle köra ihop sig , så har vi varit ute i snön ännu en gång. Liten åkte snowracer, blandat med att gå med kopplet i lilla handen. Så himla gulligt. Själv är jag så trött idag att jag helst  bara ville lägga mig i en snödriva och säga Sisse gå till storvägen och vänd, mamma väntar här! men det gick ju inte såklart. Jag som är van att somna vid nio, typ. Och igår drog till med en 01-natt, är idag trött som jagvetintevad. Så ramlade vi innanför dörren och läste receptet lite mer noggrant… läser där att det var småbullarna som skulle jäst i två timmar och inte hela degen. Skit också. Men jag vägrar muttra över det (än om jag gör det lite i alla fall..) och hoppas att det ska bli bra i alla fall. Jag och Sisse har hjälpts åt att baka ut bullarna så snabbt vi bara kunnat (Jag rullade på livet och Sisse snodde deg..) och så har dom fått jäsa lite till. Med vispad grädde kan man lösa mycket, tänker jag. Pyttsan.. första plåten typ bränd nu också.. Äsch. Det kan inte gå bra jämt! 

Så fort gräddandet är färdigt ska jag ta mina lördagskompisar och traska till Farmor&Farfar, då vi hipsvips lyxigt blev bjudna på lördagmiddag. Gudomligt skönt och gott ska det bli!

Ha en skön lördagskväll. Och ni! Tack för den fina responsen på morgonens inlägg.

Lillafrun