25032016-IMG_1949Mamma, hämma. Sisse, hämma.

 Suckade Sisse belåtet när han vaknade i morse. Och jag kunde inte hålla med honom mer. Så skönt att vakna till första Påsklovsmorgonen. Långfredagsmorgon.

När min Farmor var Liten, eller Mormor eller ja ni förstår. Då var det här ju den tråkigaste dagen på året. Dyster. Men riktigt så har vi inte haft det här hemma. Jag tänker och funderar, såklart. Och känner sån tacksamhet.

Men, så har här också grejats i massor.

25032016-IMG_1956
Vi lekte i morgonsolen, åt frukost med äggfrossa och äggbollar (Sisse tycker ägget har en boll i sig) all over the kitchen. Sen åkte mattorna ut. Och huset dammsögs. Och det vädrades och så bäddades Storsängen ren. Jag har dille på att bädda rent. Inte jobbigt nånstans och något som är så himla vardagslyxigt. Så ja, jag gör det rätt ofta.

Sen drog vi av ett morgongympapass.25032016-IMG_1959 Mamma teppa! sa Liten när preggomorsan steppade för fullt upp och ner för brädan.

Sen, till dagens höjdare för lillvännen. Och Morsan njöt också. -Stortraktorn fick äntligen komma ut. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig från det längre, trots att lillvägen inte är helt fri från snö. Men mestadels! Och vilken höjdare sen!

25032016-IMG_1964
Så då brummade vi traktor ute i det vackra, vackra vädret. Innan Liten rejsade till Farmor&Farfar, för timmar där medan Morsan susade iväg.Mot Kyrkan där borta och Långfredagsgudstjänst.25032016-IMG_1958 Och sedan vidare till affären för att fixa lite Påskägg till älskade och hjälpa Storan, med onda handen, med lite olika saker. På toppen av dom där timmarna, satt jag och Storan, alldeles själva, och sörplade kaffe och pratade om ditt och datt ute i deras vackra uterum. Så mysig stund.

25032016-IMG_1982
Och i eftermiddag har hemmet blivit skinande rent och prickiga påskduken ligger på köksbordet. Jag håller tummarna för att min lillvän bara ”falskalarmar” och inte alls tänker bli sjuk nu… baah, det vore så tråkigt! Men som sagt, det kan ju vara falskis.

Nu är det bara pappan som fattas. Men han kommer ju hem sent ikväll. Så nu kan denna Påskhelg dra igång på riktigt, tycker jag!

Hoppas att ni haft en fin Långfredag.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4