08052016-IMG_0844

Vi är hemma på Drömgården igen, jag och Sisse!

Det har verkligen varit en helt ljuvlig långhelg, på många sätt. Vad säger ni om vädret? Sommar, liksom. Hur härligt som helst! Vi har varit ute heeela dagarna, blivit solkyssta om kinderna, sett surrande humlor, förundrats över naturen och lekt med lilla grannpojken. Ätit sagolikt gott, tränat, morgonprommat i tyst, fågelkvittrande by, sovit gott… någon har sjungit sig själv till söms. Lyckliga lilla livet. <3  Han är tusan inte tyst en sekund om dagarna nu. Som han pratar! Och nu har alltså nattning gått till som så att han sjungit sig själv till söms… hittat på egna sånger ”Å mamma ska sova och Sisten (jaa, han har börjat gå ifrån Sisse nu…) ska sova. Moffaj ska sova och Tooje ska sova (hunden)…”. 

Tack Mor och Far för en så fin helg!

08052016-IMG_0835

När vi kom hem i tidiga eftermiddagen sov Liten och jag lyfte bara över honom i vagnen. Han sov vidare så gott i skuggan (25 grader!!) medan morsan fick Världens Energiflow;

08052016-IMG_0834 Packade ur, vek tvätt som väntande, slängde in ny tvätt i maskinen, vattnade blommorna, kastade ut mattorna och dammsög och vandrade upp på vinden med madrassen som vännen C sov på innan helgen. 08052016-IMG_0842Och där uppe, på vinden, råkade jag se Vår- och Sommarkläder..

08052016-IMG_0840Började med att bara bära ner några plagg. Tänkte Nej Emmeli, du har lovat M att vänta med att bära kartonger och sånt till han kommer hem.. nej, Emmeli! och i nästa sekund såg det ut såhär:

08052016-IMG_0846

Jag är Hopplös.

 Förlåt älskling! Men jag kunde helt sonika inte hålla mig från att riva ut alla varma höst- och vinterkläder ur garderoberna. (Å andra sidan har du brutit mot att aldrig gå själv i Läskiga Landet också.. ,eftersom du är ute och springer om morgnarna (!!!)… så vi kan väl säga att vi är kvitt?<3)

Men sådär lämnade jag sovrummet och gick ut och tvärsatte mig i den varma, varma sommarvärmen. Hann sitta i kanske en och en halv minut innan lillvännen vaknade från sin långa lur. Tänkte då att är du så dum att du gått ann som en galning när du vet att enda vilostunden är när S sover, då får du skylla dig själv! Så gick jag och hämtade min störtsköna Miniman.

08052016-IMG_0860
Vi hade en skön stund, åt syrliga äppelbitar, spretade på tårna och sörplade iskallt vatten.

Sen drog vi in och hjälptes åt att torka ur garderober, gå upp på vinden och hämta kartonger och sedan konka upp proppfulla kartonger. För att sedan släpa ner svalare vår- och sommarkläder och lägga på sin plats. Oj, mamma! Tung? , undrade Liten. Ja, svarade jag lite stånkigt. Mamma, stajk! Bjaa mamma! hejjade då den där fantastiska ungen på sin mamma. Liten tog sedan paus i sköna fotöljen och jag började damma och skura innan jag pausade för middagsfix.

08052016-IMG_0862

Och nu är det kväll och dörren ut till Sommaren står fortfarande på glänt. Jag har precis slängt på mattorna på dom nyskurade golven, hängt ännu en tvätt och förberett inför ny vecka. Nu ska vi njuta av ljumma kvällen, doften av ajaxhem och doften av sommar. Helt, helt underbart!

 

Hoppas att ni haft en god helg!

 

(12).

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4