16062016-IMG_0420Det är sommar i hemmet och så himla mysigt det är att kunna gå ut och rafsa åt sig en bukett i trädgården och stoppa i vackervas på köksbordet. Sådär såg det ut igår morse, mitt i efter-frukost-fixet. Och det ser fasligt likt ut just nu också.

16062016-IMG_0432Att det varit ett litet uppehåll av varma dagar, som förra veckan när det var få plusgrader och storm, har gjort att vi nu istället får njuta av juniblomster lite längre. Det är ett stort plus, tycker jag. Jag älskar syrener och sticker näsan i en syrenblomma stup i ett om dagarna. 16062016-IMG_0438
16062016-IMG_044416062016-IMG_0442Sommarkök.

När smul och frukostgegg är borta så ser köket ut såhär;16062016-IMG_0430 Igår med sol utanför, idag med lugnt sommarregn. Älskade gammkök!

Igår gjorde vi lite allt möjligt;

Drog en runda på byn med lite olika shopping och avslutade med en stund på lekparken, där Liten fick, förutom sina päron, lekkompisar i form av en Mormoster och Kusin som kom förbi. Efter lunch drabbades jag av Tröttkoma Deluxe och dök ner i utesoffan samtidigt som Liten vilade i vagnen. Mamman vilade längre än den där lilla pojken. Så S drog och hjälpte pappan med allt möjligt. Bära ved och tvätta bil och sådär, medan preggot dregglade och sov vidare.

16062016-IMG_0462

Sen vaknade mamman till liv och gick in och tränade ännu ett tabatapass för veckan. På slutet fick jag sällskap, av den där nyklippta lilla pojken som småhaltat och gått på tå i ett par dagar på grund av att han gjort illa sig under foten. Ingen stor skada, men det är lika bra att trippa på ett tag, säger Minimannen.

Jag fick en fråga angående min träning häromdagen, och nu såhär på slutet så är det säkra basövningar som görs. För överkroppen finns det fortfarande massor att välja på. För underkroppen är till exempel marklyft och knäböj av olika slag två övningar som återkommer ofta i passen nu. Baksidan av kroppen har fokus. Övningar för rumpa, ben och axlar är det som görs mest. Idag sitter jag här med världens träningsvärk i rump och baksida lår efter gårdagens marklyft. Älskart!

16062016-IMG_0468Efter träning och uppfräschning, förberedde vi för att en älskad och efterlängtad vän skulle komma. Färskpotatis skulle rostas, och köttet gottade sig i marinad. Melon fanns i både sallad och på fat. Och i kylskåpet stod en tzatziki. 16062016-IMG_0471Det dukades med fintallrikar och servetter. Och till slut, så stod hon där på bron. Min älskade Idan. 16062016-IMG_0473Vi hade Världens Mysigaste Kväll. Med babbel och bubblande skratt. Och en herrans massa bäbis-taktiksnackande. I timmar åts och fnissades det, och spånades bäbis-på-gång-tecken och jag och mannen skämtade med Idan om att vi ju tänkt ha med henne på BB om hon inte förstått det. Hon är bäst. 16062016-IMG_0476
Till efterrätt fick man plocka sin egen skål med körsbär och mango och jordgubbar och ösa på så mycket vispad grädde man orkade. Fast det hann aldrig Liten, han var så trött att han somnade bums efter vällingflaskan som han fick mysäta i finfotöljen. När kvällen var sommarregnmörk och ljusen nästan brunnit ut, då kramades vi hejdå.

Och idag är vi hemma och har fredag. Med regnet som faller utanför, syrener på köksbordet och en inför-helgen-städning på g! Fint så.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4